Yerli solunum cihazlarında dikkat çeken detay! Daha önceden Erdoğan uyarmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil tanıtımında ‘Made in Turkey’ yerine ‘Made in Türkiye’ yazılması gerektiğini belirtmesinin ardından etiketlerde yeni dönem başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu uyarısı sonrası üretilen yerli solunum cihazlarında yeni etiket kullanıldı.

GİRİŞ 22.04.2020 13:26 GÜNCELLEME 22.04.2020 13:50
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası en kritik öneme sahip olan solunum cihazı Baykar, Arçelik, Aselsan ve Biosys'in girişimiyle çok kısa sürede yerli olarak üretildi.

 

 

14 gün gibi kısa bir sürede geceli gündüzlü aralıksız çalışmalarla seri üretim bandı kuruldu ve ilk 100 cihaz Sağlık Bakanlığı'na teslim edili. Önümüzdeki süreçte aylık 5000 bin adet üretim planlanıyor.



'MADE IN TÜRKİYE' DÖNEMİ

Teslim edilen yerli solunum cihazlarında ise bir detay dikkatlerden kaçmadı. TOGG'un yerli otomobil tanıtımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısı ile 'Made in Turkey' etiketi Made in Türkiye’ olarak değiştirilmişti. Erdoğan'ın bu uyarısından sonra da yerli olarak üretilen solunum cihazlarının üzerine 'Made in Türkiye' etiketi yer aldı.

 

Haber7

 

YORUMLAR 96
  • ihv 3 yıl önce Şikayet Et
    Koç un olduğu hiçbir iş yüzde yüz yerli olamaz. Aman dikkat
    Cevapla
  • Ahmet42 3 yıl önce Şikayet Et
    "MADE IN" Türkçe mi sanki. Madem yaptınız: "Türkiye'de Üretilmiştir" ya da "Türkiye Ürünüdür" falan yazılsaydı...
    Cevapla
  • fırat 3 yıl önce Şikayet Et
    1. türkiye özel isim. 2. turkey hindi demektir 3. avrupalı neden bize ismimizle hitap etmiyorda hindi diye hitap ediyor. akıllı insan kendi ülkesinin orjinal ismini muhafaza eder.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı Türkçe ifade değil, Hindistan'ı keşfettiğini sanan cahil gemiciler aslında tesadüfen Amerika'ya gitmişlerdi ,ama bunu fark edemediler,onlara göre bu kıta Hindistan'dı,burada ilk defa gördükleri bu canlıyı "Turkey cock "yani türk horozu olarak tanimladilar, çünkü Hindistan müslümandı müslümanlarda türkütü ingilize göre dolayısı ile bu canlıda türk horozu idi,zamanla "turkey cock " kelimesi kısaltmaya gitti ve bu canlı (hindi)turkey olarak anıldı yani türk, simdi bu turkey yerine Türkiye yazılması Türkçe kaygısından değil,hindi ve Türk kelimeleri arasında ayrım oluşturmak,
    Cevapla
  • vatan sever 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel hoş da artık devletimiz de dünyaya resmi isminin Türkiyenin telefuzuna uygun olarak yazılması gerektiğini yazsın. Mesela İtalyanca Turchia latin harfli alfabesi olan tüm ülkelere empoze edilebilir. Çek Cumhuriyeti bundan birkaç yıl önce benim adım Çekya dediği ve her ülke ona isimini kendi dilinde değiştirdi.
    Cevapla
  • Semi 3 yıl önce Şikayet Et
    Oyle olsun ki dunyadaki buyuk devletler bunun kimler tarafindan yapildigini GORSUNDE birdaha konusurken kiminle konusdugunu Nilson.
    Cevapla
  • vatandaş51 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında belki bu yorumun yeri değil ama düşündüm de bu gelişmeleri görünce ya şer ittifakı tayfası başta olsaydı halimiz nice olurdu...İstanbul nasıl bir tongaya gittiyse ,ülkemiz de gidebilirdi. Bugün ne halde olurduk. Allah korusun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle