Bakan duyurdu: Gerekirse biz alırız

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Kimse merak etmesin, tedirgin olmasın, siz ekmeye, biçmeye, güvenle üretmeye devam edin. Ürününüz tarlada, serada, etiniz, sütünüz ise elinizde kalmayacak. Gerekirse devlet olarak biz girer alım yaparız.” dedi.

GİRİŞ 22.04.2020 12:00 GÜNCELLEME 22.04.2020 14:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkileriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

 

Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kimse merak etmesin, tedirgin olmasın, siz ekmeye, biçmeye, güvenle üretmeye devam edin. Ürününüz tarlada, serada, etiniz, sütünüz ise elinizde kalmayacak. Gerekirse devlet olarak biz girer alım yaparız.

 

Marketlerimizin stokları iyi ve rafları dolu durumda. Şu an itibariyle de gıda tedarikimiz yeterli düzeydedir. Yine tahıl stoklarımız da şu an için iyi seviyededir.

Selçuk Efes Havalimanı’na Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuruyoruz.

Tire’de 14 Mart 2019 tarihinde temelini attığımız, 10 milyon dolar yatırım bedelli Tarım Kredi Yem Fabrikası'nı da inşallah temmuz ayı itibariyle hizmete almayı planlıyoruz.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    çay üreticisi memleketine gidemiyor. kim toplayacak çayı.
    Cevapla
  • ege 3 yıl önce Şikayet Et
    kemikleşmiş bir pazar ortamı sağlayıp aracı simsarlarin olamadığı bir devlet olarak üreticiden tüketiciye teslim bir pazar kurun , yem mazot gübre tarım ürünleri sanayi sine tek elden adil şartlarda düzen verin çiftçiye eğitim üretim desteği sağlayan kooperatif ler kurup izleyin neler değişiyor ekin dikin demek yetmez
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    gekek tarafı çoktan geçildi.
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağrı erciyes uludağın zirvelerine yada uygun yerlerine Ofis siloları açabiliriz.buralarda hava soğuk olduğu için uzun süre bozulmadan koruyabiliriz.Kuranda yedi sene kıtlıktan bahsediliyor ve nasıl önlem alındığı anlatılıyor.yani bize örnek veriyor.deponuzu en az yedi sene kıtlık olacakmış gibi ürünlerinizi depolayın diyor.uyarı bize.nasıl şehir hastanelerinin yapılması ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.gıda emniyeti sağlanmalıdır.en az yedi sene yetecek depolara sahip olmalıyız.türkiyem bunubaşarır.
    Cevapla