Şaşırtan açıklama: Altın talebine yetişemiyoruz

Korona virüs pandemisi borsaları vurdukça yatırımcılar paralarını altına yatırmakta ısrar ediyor. Sprott’un CEO’su Peter Grosskopf, müşterilerinin altın talebini karşılayamadıklarını söyledi.

Şaşırtan açıklama: Altın talebine yetişemiyoruz
Şaşırtan açıklama: Altın talebine yetişemiyoruz
GİRİŞ 22.04.2020 11:03 GÜNCELLEME 22.04.2020 11:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kıymetli maden odaklı varlıkları yöneten Grosskopf, bu yoğun dönemi idare etmek için ek personel istihdam ettiklerini söyledi. Altın talebi küresel finansal kriz sırasında gördüğü rakamları çoktan aştı.

Genellikle ekonomik kargaşa dönemlerinde güvenli tasarruf aracı olarak talep gören altın, merkez bankalarının gevşeme adımlarından destek buluyor. Merkez bankalarının gevşeme adımları tahvil getirilerini aşağı çekerken, diğer varlıkların değerini düşürerek enflasyon endişesini artırıyor ve böylece altını daha cazip hale getiriyor.

Tedarik kesintisi

Kıymetli maden endüstrisinde 32 yıllık deneyime sahip olan olan Grosskopf, son zamanlarda fiziksel altın piyasasındaki sıkışıklığın şirketinin işine geldiğini söyledi. Spot altının tedarik zinciri bozulmasıyla Mart ayında spot altın ve vadeli altın işlemleri arasındaki fark arttı.

Grosskopf’a göre haziran vadesi yaklaştığında spot ve vadeli altın arasındaki fark tekrardan açılacak. Tedariki bozulan fiziksel altının miktarının az olması sebebiyle altın arzında bir kısılma görmüyor.

Altının engellemez rallisi geçmiş dönemlerden farklı olarak geniş çaplı ve ısrarlı bir şekilde ilerliyor. Grosskopf’a göre bu ralli geçmişte daha önce hiç görülmedi.

YORUMLAR 1
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan halkı düşünen yok sadece yatırımcılar kazanıyor, halk dibe gidiyor, üç ay sonra işveren, işçileri de kapı dışarı yapacak, Allah sonumuzu hayır eylesin.
    Cevapla