TÜBİTAK'tan araştırma çağrısı

TÜBİTAK koronavirüs salgınının sosyo-ekonomik etkilerini araştırılması için harekete geçti. Bu konuda araştırma yapacak projelere 200 bin liraya kadar kaynak aktarılacak. Salgının insanlar ve toplum üzerindeki etkileri ortaya konacak.

TÜBİTAK'tan araştırma çağrısı
TÜBİTAK'tan araştırma çağrısı
GİRİŞ 19.04.2020 12:51 GÜNCELLEME 19.04.2020 15:41

TÜBİTAK, koronavirüsle mücadele kapsamında aşı çalışmaları yürütüyor. İlaç geliştirme çalışmalarına destek veriyor. Şimdi salgının insanlar ve toplum üzerindeki etkilerini incelemek için harekete geçiyor.

Sosyal incelemeler yapacak araştırmacılara destek verilecek. Salgının sosyal, beşeri ekonomik etkileri sorunlar ve çözümler başlığı ile yapılan çağrıda desteklenecek projelere 200 bin liraya kadar kaynak aktarılacak.

 

Koronavirüsün pekçok alanda önemli değişimlere neden olması, değişimlerin bireysel, kurumsal, ekonomik ve toplumsal açıdan pek çok sonuç doğuracağı tahmin ediliyor.

Bu çerçevede ulusal yerel düzeyde kriz yönetimi,, siyaset üzerindeki etkileri, eğitime ara verilmesinin sonuçları, kaygı korku stresin insanlar üzerinde etkisi gibi başlıklar ele alınacak.

Ekonomik etkiler başlığı altında da salgının farklı sektörlerde yarattığı arz talep durumları, dijitalleşme ihtiyaçları, yeni insan kaynakları uygulamaları, yeni çalışma ilişkileri açısından salgının etkileri incelenecek. Araştırma sonunda; kısa, orta, uzun vadeli projeksiyon, öngörü ve analiz çalışmaları yapılacak.

TÜBİTAK'a 4 Mayıs’a kadar başvurulacak projelerin süresi azami 6 ay olarak belirlendi.

KAYNAK: AA