İran, İslam Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası'ndan kredi talep etti

İran, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede kullanılmak üzere İslam Kalkınma Bankasından 130 milyon avro, Dünya Bankasından 50 milyon dolar kredi istedi.

İran, İslam Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası'ndan kredi talep etti
İran, İslam Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası'ndan kredi talep etti
GİRİŞ 18.04.2020 14:48 GÜNCELLEME 18.04.2020 14:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakan Yardımcısı Kamil Tekavinejad, "2005'ten bu yana ilk kez Dünya Bankasından 50 milyon dolar miktarında kredi alacağız. Hazırlıklar yapıldı ve Merkez Bankası ile Ekonomi Bakanlığı gibi ilgili kurumlar konuyu takip ediyor." diye konuştu.

Sağlanacak krediyle Dünya Sağlık Örgütünün iş birliğinde tıbbi teçhizat alınacağını aktaran Tekavinejad, "Tıbbi kaynaklarımızı donatmak için İslam Kalkınma Bankasından da 130 milyon avro alacağız." dedi.

Salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran, 12 Mart'ta Uluslararası Para Fonundan (IMF) 5 milyar dolar kredi talep etmişti. İran'a tek taraflı ekonomik yaptırımlar uygulayan ABD yönetiminin bu talebe karşı çıktığı ancak IMF'nin talebi değerlendirmeye aldığı açıklanmıştı.

 

 

YORUMLAR 7
  • YazdimGectim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen besle onca bolluk zamaninda tererusleri,musluman kani dok sonra gel bir devlet icin hic olan o paralari iste,peh Allah buyuk ey zalimler,
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede Esat a verdiğiniz milyarca dolar destek İranın Çin Virüsünü ile mücadele edilirdi. Bu ahmaklar güya ehlibeytin suriyedeki mezarlarını koruma adına savaşa dahil oldular... Yemende Lübnanda Suriyede Irakta Bahreynde Suudi arabistanda yandaşlara milyarca dolar aktardılar... Kum kentinde para dilenirken, Kufe Kerbelada para dağıttılar...
    Cevapla
  • MetehanGülsah 4 yıl önce Şikayet Et
    eyy iran siz bana zulüm gören sünnileri... ırakta yaptıklarınızı... suriyede yaptıklarınızı... persleri.... sasanileri.... ülkemin arkasından çevirdiniz oyunları... ve şii mezhebi için öldürdüğünüz müslümanları hatırlatıyorsunuz.... size maalesef üzelemiyorun
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    istisnasız her şeyi siyasete alet ederler. hiçbirleylerine inanmam. güvenmem ama düşmanım değildir. başka düşmanlarımız var. onlara odaklanmamız lazım. İran ne yapıyorsa yapsın.
    Cevapla
  • KOYUN BEYİNİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en anlaşılmaz devleti İran olmalı, önce ruhani maske bile takmaya gerek duymadı, sonra bir haftada hallederiz dedi, sonra 2 dk de korona testi yapan mızıkacı zilini andıran araç çıkardığını açıkladı, Komutanlar maskeli vaziyette korona mücadeleci ordu görünümü verdi, Şimdi de hiç umursamadığı İslam Bankasından ve Tefeci İMF den borç istiyor. imf değil Türkiye borç versin insanlık ve müslümanlık öğretsin
    Cevapla
  • Adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde var merak etme. Kur tüm dünyada yükseliyor. USD karşısında değer kaybetmeyen para birimi yok. Bizim kaybılımz % 10-15 arası İran 4 katı değer kaybetti. Beter olsun pers katiller.
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar kuruna bir bak kardeşim.. Bizde verecek dolar var mı, yok mu anlarsın. "Denize düşen yılana sarılır." bu bizim atasözümüz. Böyle atasözü olan bir milletin ferdi olduğunu aklında tutarak yaptığın yorumu tekrar okumanı öneririm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle