Ahmet Hakan'dan özel bankalara sert tepki: Ölü taklidi yapıyorlar

Koronavirüs tedbirleri kapsamında özel bankaların takındığı tavır tartışılmaya devam ederken Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan da özel bankaların bu dönemde sergilediği tavra sert tepki gösterdi. Hakan, “Bırakın millete ekstra katkıda bulunmayı... Mevduat bozdurana bile zorluk çıkarıyor. Bütün özel bankalar ölü taklidi yapıyor. ifadelerini kullandı

Ahmet Hakan'dan özel bankalara sert tepki: Ölü taklidi yapıyorlar
Ahmet Hakan'dan özel bankalara sert tepki: Ölü taklidi yapıyorlar
GİRİŞ 17.04.2020 12:15 GÜNCELLEME 17.04.2020 12:30
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını sonrası özel bankaların tutumu tartışılmaya devam ediyor. Bu süreçte bankaların sergilediği tavra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Bayrak da sert tepki göstermişti. Tüm bu tartışmalar devam ederken özel bankalardan hiçbir açıklama da gelmiyor. Bu konuya bugünkü köşe yazısında değinen Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, özel bankaların adeta görünmez olduğunu ve ölü taklidi yaptıklarını dile getirerek eleştirdi. 

 

Ahmet Hakan yazısında şu ifadeleri kullandı: 

ÖZEL BANKALARDAN NİYE HİÇ SES ÇIKMIYOR

 

 

Günlerdir tartışılıyor özel bankalar.

Ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı, “Bu yaptığınızın maske stoklamaktan farkı yok. Bu dönemde millete bir katkınız olmayacak da ne zaman olacak?” diyor.

*

Tek bir özel banka bile çıkıp da bir şey demiyor.

*

Biz gazetede yazıyoruz. “Bırakın millete ekstra katkıda bulunmayı... Mevduat bozdurana bile zorluk çıkarıyor özel bankalar” diyoruz.

*

Bütün özel bankalar, ölü taklidi yapıyor.

*

Ne “Haklısınız, pardon!” diyorlar, ne de “Haksızsınız, biz şunları şunları yaptık” diyorlar.

Susarak, sessiz kalarak, geçiştirerek, hiç ses etmeyerek, üzerlerine almayarak, görünmez olarak bu süreci atlatabileceklerini zannediyorlar.

*

Korona fırtınası öyle büyük esiyor ki... Bu taktik zerre işe yaramaz. Özel bankaların bu iddialarla yüz yüze gelme cesareti gösterip hesaplaşmaları şart.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 113
  • Emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Özel şirketlerin maaşlarını emeklilerin maaşlarını kamu bankalarına ve süreci destekleyen bankalara geçirin yeter tabi sözleşme yaparak garantiye aldılar kendilerini susma haklarını kullanıyorlar bu nedenle suçlular demek
    Cevapla
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    biz bu kışı geçiririz ama yediğimiz ayazı unutmayız. belkide istiyorsunuzki butun mudiler gelsin parasını cekmeye kalksın odeyemeyeceksınız bayacaksınız ıstediğiniz bu olacak nasıl olsa mudılerın paraaları devlet garantisi altında değilmi. dur bakalım herşeyin bır zamanı var , insanlarımızda bılmelı ıkı kuruş faiz fazla alacağım diye içi boş bankalara paranızı yatırmayınız , bunlar var iş bankası ziraat bankası halkbank vakıfbank - akbank/ diğerlerine dikkat ediniz hemde çok
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi gün dostu
    Cevapla
  • sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    bırakın özel bankaları .... bukadar ..... onlar halkın peşinden koşsun...
    Cevapla
  • YOZGATLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Bundan böyle vatandaş parasını nereye koyacağını hangi bankalarla çalışacağını iyi bilsinler. en iyi banka Devletimizin bankası. devlet bankalarından şaşmayın onlarde eriyip gitsinler. halkla karşı karşıya gelmek nasılmış görsünler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle