Uçaklarda koronavirüs sonrası yeni dönem! Bir ilk oldu

Havayolu şirketlerinin koronavirüsün yarattığı yeni dünyada nasıl faaliyet göstereceği belli olmaya başladı. EasyJet uçuşlara başladığında orta sıranın boş bırakılacağını açıklarken Emirates gerçekleştirdiği Tunus uçuşu öncesi tüm yolculara kan testi uyguladı

Uçaklarda koronavirüs sonrası yeni dönem! Bir ilk oldu
Uçaklarda koronavirüs sonrası yeni dönem! Bir ilk oldu
GİRİŞ 17.04.2020 09:12 GÜNCELLEME 17.04.2020 09:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Havayolu şirketleri koronavirüs sonrası yeni dönemde uçuşların nasıl gerçekleştirileceğine dair planlarını açıklamaya ve uygulamaya başladı. İngiliz EasyJet ve Dubai merkezli Emirates bu konuda ilk oldular. 

 

Mart ayında tüm uçuşlarını durduran EasyJet, uçuşlara başladığında yolcuları boşluklarla oturtmayı planlıyor. Yani cam kenarı ve koridordaki koltukta yolcu olacak, orta sıralar ise boş duracak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan EasyJet CEO'su Johan Lundgren alacakları bu önlemin daha çok kişiyi uçak kullanmaya teşvik edeceğine inandıklarını belirtti. 

KIŞ DÖNEMİ REZERVASYONLARINDA ARTIŞ

 

EasyJet söz konusu önlemin koronavirüsün gidişatına bakılarak ne kadar süre uygulanması gerekiyorsa uygulanacağını belirtti. Yolcu sağlığının öncelikleri olduğunu vurgulayan Johan Lundgren kış dönemi için rezervasyonların şimdiden geçen seneyi geride bıraktığı bilgisini verdi. 

EasyJet uçuş kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından hemen tam kapasiteye dönmeyi beklemiyor. Bu sebeple ilk aşamada sosyal mesafe kurallarının uygulanabileceği büyüklükteki uçaklarla sadece faaliyet gösterecek. 

SONUÇ 10 DAKİKADA ALINIYOR

Emirates Havayolları ise EasyJet'in aksine uçuşlarını tamamen durdurmuş değil. Dubai'den Tunus'a önceki gün gerçekleşen uçuşta ise yeni bir uygulamaya imza atıldı. Yolcular uçağa alınmadan önce kan testinden geçirildi. 

Emirates söz konusu testin sonuçlarının 10 dakikada alındığını ve uygulamanın devam edeceğini belirtti. Koronavirüs testleri Dubai Havalimanı'nda check-in alanının yanında gerçekleştirildi. 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 7
  • Kanuni 4 yıl önce Şikayet Et
    1,5 metre mesafe ekonomisi hiç yoktan daha iyi. Insanlar mesafe tutsunlar hastalığın yayılması bir nevi önlenmiş olur ve ekonomi tamamen çökmek den kurtulur. Insanlar avm de pazarda , çarşıda, parkda ,plajda, kafede ,otobüsde ,uçakta, rahat bi nefes alsın. Mesafe tutmayana ceza kesilsin,1,5 metre ekonomisi işlemez diyenler zararı en azından yarıya düşürdüğünü görmezden geliyorlar. Halk aç gözlü şirketler sayasinde hep çekti.
    Cevapla
  • uzun adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun emarites şirketine işte görüntü varol bu kadar bazıları diyecek para çare var çare varda birde üstüne COVİD testi yapıyor sırf bunun için binenler olacaktır.İşte Katar farkı
    Cevapla
  • yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Koltuk araları ne olacak?.. Öndeki yolcunun saçları ağzımıza giriyor...
    Cevapla
  • Hasanbb 4 yıl önce Şikayet Et
    Hanoi testi yapıyorlar bunlar. Hızlı test diye ABD de bile yapılan test kitinin başarısı %70. Dünya hızlı test olarak çin ve abd menşeili kitler kullanılıyor. %30 hata payının ne demek olduğunun farkındamısınız?
    Cevapla
  • Koc 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahim insallah seninde izninle yaza memleketimize gidebiliriz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle