Pidede yüzde 30 zam beklentisi

Ramazanın başlamasına sayılı günler kalmasına rağmen İstanbul ve Ankara'da pide fiyatları henüz netleşmedi. Sektör temsilcileri girdi maliyetlerinde yaşanan artıştan dolayı bu yıl fiyatlarda geçen yıla oranla %30 zam bekliyor. Gerekli her türlü tedbirin alındığına işaret eden eden İTO Meclis Üyesi Nadir Durmaz, vatandaşın panik yapmamasını istiyor.

Pidede yüzde 30 zam beklentisi
Pidede yüzde 30 zam beklentisi
GİRİŞ 17.04.2020 08:45 GÜNCELLEME 17.04.2020 08:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Onbir ayın sultanı ramazana sayılı günler kala, sofraların vazgeçilmezi pideler de tezgahlardaki yerini bir bir almaya başladı. Bu yıl Kovid-19 nedeniyle yaşanan karmaşadan dolayı İstanbul ve Ankara’da fiyatlar henüz belirlenmedi. Bu hafta sonu netleşmesi beklenen fiyatlarda geçen yıla oranla yüzde 25 ila 30 arasında zam bekleniyor. Geçtiğimiz yıl pidenin kilogram fiyatı 8 lira 50 kuruştu. İstanbul'da 350 gram pide 3 liradan, Ankara'da 300 gram pide 2,5 liradan satılmıştı.

 

 

GİRDİ MALİYETLERİ FİYATA YANSIYACAK

Bu yıl fiyatların belirlenmesinde çok geç kalındığına işaret eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Nadir Durmaz, rakamların bu hafta sonu netleşmesini beklediklerini ifade etti. Pide fiyatlarında bu yıl, geçen seneye oranla yüzde 25 ila 30 arasında zam beklediklerini anlatan Durmaz, buna gerekçe olarak da; un, maya, su, işçilik, doğal gaz gibi girdilerde yaşanan fiyat artışlarını gösterdi.

 

 

TEK SIKINTI VATANDAŞIN PANİK YAPMASI

Üretimin tam kapasite devam ettiğine vurgulayan Nadir Durmaz, “Sokağa çıkma yasağının olduğu cumartesi ve pazar günleri evlere servis yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Tek sıkıntı vatandaşlarımızın panik yapması, bunu gerektirecek hiçbir durum yok” diye konuştu.

RAMAZANDA PİDE VE EKMEK SIKINTISI YOK

Vatandaşlara rahat olma çağrısında bulunan Durmaz, “Geçtiğimiz günlerde uygulanan sokağa çıkma yasağında sitelerin kapılarında bulunan çöp bidonları ekmek doluydu. İnsanlar panik yapıp bolca aldı, sonra da çöpe attı. Gerekli her türlü tedbir lınıyor. Ramazan ayı boyunca ekmek ve pidede hiçbir sıkıntı olmayacak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • yy888 3 yıl önce Şikayet Et
    biz evde yağıoz
    Cevapla
  • konyalım 3 yıl önce Şikayet Et
    girdi maliyetlerinde ne gibi bir degişim var un 2 ay önce 70 liraya aldim 25 kg simdi baktim 65 tl nasıl anlam verilmiyor bazen bide 3 kagitcilar cogaldi papatya ekmegini 2lik ekmek diye satiyorlar
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi okkalı bir .... ettim içimden buraya yazmadım.Bu fırıncılarda da Allah korkusu yok.kullandığın malzemeler yerli.faizler düşük. Fiş vermezsin.fırında ekmek dışında satmadığınız ürün yok sanki bakkal mübarek bunlar.sattığın ekmeğin fiyatının içinde. KDV de dahil. Kaç lira vergi veriyorsunuz.asgari ücretliler bile senelik sizden daha fazla vergi veriyor.Ama sizde haklısınız DEVLET VERGİSİNİ SİZİN GİBİLERDEN TOPLAYAMIYOR. Benim felsefeme göre vergi verilmez VERGİ ALINIR. Başka ülkeleri örnek gösterenler oralarda maçan yiyorsa vergi kaçır gör 7 sülalenden çıkarır acısını.Saygılar
    Cevapla
  • Hsn41 3 yıl önce Şikayet Et
    Zengin olmayan trilyonlari olmayan fırıncı yok hepsi zengin ama bir türlü doymuyor bu fırıncılar sürekli yaptıkları zamlar yetmiyor birde hemen hemen bütün fırınlar ya pastane yada pideci vs restoranta doğru evrilmiş durumda garibana acıyan yok yazık ülkemin insanına reis birşeyler yap lütfen artık sen gat8ban dostusun
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    %30 kim zam almışki sen yapacaksın taş çatlasın %10-15 oda çok bile
    Cevapla