İmamoğlu'nun 'Bize maske verin' sözlerine okkalı cevap!

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, Ekrem İmamoğlu'nun 'İktidar bize maske versin dağıtalım' sözlerine sert tepki gösterdi. Pazarcı, "Ey İmamoğlu 100 bin liran yok mu? Saatte 35 bin kapasiteli bir pres ve kesim makinesinin fiyatı bu. 'İktidar bize maske versin dağıtalım' diyeceğine, al bir tane kendin üret. Biraz da iş yap" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun 'Bize maske verin' sözlerine okkalı cevap!
İmamoğlu'nun 'Bize maske verin' sözlerine okkalı cevap!
GİRİŞ 16.04.2020 15:48 GÜNCELLEME 16.04.2020 16:35
Bu Habere 444 Yorum Yapılmış

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Hükümet başta Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere tüm kararlılığıyla mücadelesine mücadelesine devam ederken, yerel yönetimlerde bu sürece katkıda bulunuyor. Öyle ki birçok belediye kendine bağlı meslek kurslarında maske üreterek vatandaşa ücretsiz olarak ulaştırmaya başladı. Bu süreçte ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hükümetten maske talep etmesi tepkilere yol açtı. Akşam Gazetesi yazarı Emin Pazarcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun 'İktidar bize maske versin dağıtalım' sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

100 BİN LİRAN YOK MU?

Emin Pazarcı, yaptığı paylaşımda, "Ey İmamoğlu 100 bin liran yok mu? Saatte 35 bin kapasiteli bir pres ve kesim makinesinin fiyatı bu. "İktidar bize maske versin dağıtalım" diyeceğine, al bir tane kendin üret. Biraz da iş yap! Ankara'da Mamak Belediye Başkanı Murat Köse aldı ve üretiyor. Gazeteye bile gönderdi" şeklinde tepki gösterdi. 

 

Bu talep üzerine ise ilk akla gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSMEK kursları geliyor. 40 şubesi bulunan İSMEK kurslarından sadece 3'ünde maske üretimi yapılması kursların atıl hale getirildiğini gözler önüne seriyor.

BİR ÇOK BELEDİYE MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI

AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulundurduğu GASMEK’te günlük 10 bin maske üretimi yapıyor ve hazır hale gelen maskeleri halka ücretsiz olarak dağıtılıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) bünyesinde kurulan ve günlük 10 bin maske üretimi kapasitesi olan tesiste, üretime başlandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, salgınla birlikte ortaya çıkan maske ihtiyacının Bursa’da da kendisini gösterdiğini ifade etti. İlk etapta ‘satın alma yoluyla’ temin ettikleri maskeleri, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve toplu taşıma araçlarında değerlendirdiklerini, daha sonra değişen şartlara bağlı olarak bir üretim tesisi kurulması kararı aldıklarını belirten Başkan Aktaş, “Hemen arkadaşlarımızla birlikte, bir sanayici ağabeyimizin de desteğiyle lazer kesim makinesi satın aldık. BUSMEK’teki öğretmenlerimiz, çalışanlarımız elini taşın altına koydu. Günlük 10 bin adet olarak üretime başladık” diye konuştu.

Mamak Belediyesi, yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinde ilçede 14 noktada vatandaşlara maske dağıtıyor. Vatandaşlar kendilerine en yakın maske dağıtım noktasını, Mamak Belediyesinin "www.mamak.bel.com.tr" adresli kurumsal internet sitesinden öğrenebiliyor. Yaklaşık 250 bin maske dağıtan Mamak Belediyesi, bu rakamı iki katına çıkarmayı hedefliyor. Öte yandan belediye kendi imkanlarıyla aldığı maske üretim makineleriyle maske üretimine de başladı. 

İSMEK SADECE 3 MERKEZ'DE ÜRETİM YAPIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü bünyesinde görev alan İSMEK eğitmenleri, İstanbullulara dağıtılmak üzere maske üretimine başladı. Üsküdar, Şişli ve Küçükçekmece'deki İSMEK eğitim  merkezlerinde bulunan 3 atölyede görev alan eğitmenlerin, günde yaklaşık 10 bin  maske üretebileceği kaydedildi. İstanbul'da 40 tane şubesini bulunan İSMEK'in sadece 3 atölyesinde üretim yapılması tartışmaları da beraberinde getirmişti. 

CHP'Lİ BELEDİYELERDEN MASKE ÇAĞRISI

Sürmekte olan maske dağıtım sisteminin hızlanması ve sürekliliği önem arz etmektedir. Hizmet gamı açısından, halkla en yoğun ve organik bağı olan kurumlar mahalli idarelerdir. Bu açıdan koruyucu maskelerin nüfusları oranında büyükşehir ve ilçe belediyelerine tesliminin yapılması ve dağıtımın belediyeler eliyle yapılması halkın, hizmete erişimini hem hızlandıracak, hem de kolaylaştıracaktır. Belediyeler, şehirlerde, toplumun en kılcal damarlarına kadar erişebilen devletin en değerli kurumlarındandır. Karar ve icra mekanizmalarında bulunmaları uygulamada çok değerlidir.

YORUMLAR 444
  • musti 4 yıl önce Şikayet Et
    chp hiçbir zaman iktidar olamadı bu halk chp yi hiçbir zaman iktidara taşımadı chp ya ihtilal destekli veya koalisyonda görev aldı her görevinde de hep talan hep yandaşlara peşkeş çekme vardı
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Dağıtılan maske torbalarındaki Erdoğan'ın resminden rahatsız oldular. İBB logolu ambalaj kullanmak istiyorlar akıllarınca.
    Cevapla
  • Kazim peker 4 yıl önce Şikayet Et
    Mustehak size istanbullular ,beter olun yakisti size o adam
    Cevapla
  • Narin 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok gitmedi halkın içinde siz görmekistediğiniz görüyorsunuz oviruslerle uğraşyor bıraķırlarsa
    Cevapla
  • medo 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ne iş yapmasından ne hizmetinden bahsediyorsunuz. Eğer bu adam hizmet edecek, iş yapacak, projeler üretecek diye oy veren varsa, önce gitsin akli dengesi yerinde mi değil mi bir muayene olsun. Adamın kendisi zaten ben hizmet edeceğim, şu sorunu şöyle çözeceğim, bu sıkıntılara şöyle çözüm bulacağım demiyor ki. Yalan, dolan, algı, herkese boş yalan vaatler. Sahtekarla tamahkar çabuk buluşurmuş dedikleri bu olsa gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle