ABD tarihin en büyük kriziyle karşı karşıya! Önümüzdeki 45 güne dikkat

ABD’de korona virüs salgını nedeniyle tarihindeki en büyük ekonomik krizle karşı karşıya. Uzman yatırımcılar önümüzdeki 45 günün çok şeyi değiştirebileceğini belirtiyor.

ABD tarihin en büyük kriziyle karşı karşıya! Önümüzdeki 45 güne dikkat
ABD tarihin en büyük kriziyle karşı karşıya! Önümüzdeki 45 güne dikkat
GİRİŞ 16.04.2020 14:36 GÜNCELLEME 16.04.2020 14:36
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Yatırım Danışmanı Alan B. Lancz, 2007 yılında müşterilerine henüz piyasalarda düşüş görünmezken satış tavsiyesi vermişti. 1987 yılındaysa Dow Jones bir seansta %22 değer kaybederken Lancz düşüşten etkilenmemeyi başarmıştı. Piyasa uzmanı korona virüs kaynaklı ekonomik krizin daha önce yaşadığı hiçbir şeye benzemediğini belirterek yatırımcıları dikkatli olması konusunda uyardı.

 

 

Lancz, “Salgın sadece ABD’deki hayat standartlarını etkilemiyor. Aynı zamanda ABD’yi ikinci en büyük küresel güç pozisyonuna düşürebilir” ifadelerinde bulundu. Alan B. Lancz çarşamba günü paylaştığı yazısında ABD piyasalarının önemli bir dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

“Önümüzdeki 45 gün ABD finans tarihi için en kritik periyot olabilir” diyen Lancz, “Ortalama olarak her 10 yılda bir ayı piyasasıyla yüzleşsek de bu seferki diğerlerine hiç benzemiyor” sözleriyle ABD ekonomisindeki sürecin ne kadar ciddi olduğunu aktardı.

 

 

Yatırımcı gurusu olarak hatırlanan Sir John Templeton’ın 2008 yılındaki ölümüne kadar Templeton şirketiyle oldukça sıkı bağlar oluşturan Lancz, hırpalanmış varlıklara ve şirketlere yatırım yaparak değer bulmasıyla ünlü bir karşıt yatırım uzmanı.

Templeton’ın öğrencisi olan da bilinen Lancz’a göre, ABD ekonomisinde çarkların tekrar dönmesi için zamanlamanın doğru yapılması ve yürütülmesi, piyasanın Kovid-19'dan nasıl toparlandığını belirleyen en büyük faktörlerden biri olabilir.

V şeklinde geri dönüş denkleme dahil değil

Alan B. Lancz ekonomik iyileşmenin kusursuz bir biçimde gerçekleşmesi halinde dahi kriz öncesi döneme geri dönüşün U biçiminde olacağını, yani uzun ve yavaş bir süreç olacağını belirtti. V şeklinde geri dönüşün oldukça fazla dillendirildiğini belirten Lancz benzeri görülmemiş olumsuz veriler kombinasyonu nedeniyle bu biçimde hızlı ve keskin bir geri dönüşün artık denkleme dahil olmadığını belirtti.

Yatırım danışmanının yorumları ABD Başkanı Donald Trump’ın ekonomiyi yeniden açma konusundaki hedeflerinin gerisinde kalmasının ardından geldi. Çarşamba günü New York Empire State endeksinin verilerine göre New York eyaletindeki iş aktivitesi rekor bir seviyeye düşerek eksi 78,2 seviyelerine kadar geldi. Eyaletin bir önceki aydaki iş aktivitesi eksi 21,5 seviyesindeydi. ABD endüstriyel üretimi %5,4 düştü ve bu düşüş 1946 yılından beridir gelen en keskin düşüş. ABD’de nisan ayındaki perakende satışlarda gerçekleşen %8,7 oranındaki düşüşse aylık endekslerde 30 yıldır gerçekleşen en dik düşüş olmakla birlikte 2012 yılından beridir görülen en düşük noktayı işaret ediyor.

KAYNAK: BORSAGÜNDEM
YORUMLAR 35
  • Doğu-Batı 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika en büyük krizi yaşıyor diyorsunuz dolar euro aldı başını gidiyor. Nasıl krizse.
    Cevapla
  • ceren 3 yıl önce Şikayet Et
    ABDnin çöküşüne şahit olacağımız için çok şanslı ve mutluyum
    Cevapla
  • sel yaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika 2.ci dunya savaşın a katılırken dunyanın 14 gucu savaş bıttıgınde 1 .gucu olarak cıktı bugune kadar devam etti,Amerıkanın gucunu kaybetmesı istegımız lakın yerine gececek guc çin ise kesınlıkle karsı olmamız lazım ve amerika tarıhınde ulke sınırları ıcınde dunya savaşları yaşamamış en buyük yaşadığı sıkıntı ıkız kulelerdır ve onuda kendısı yapmıştır , gucunu yitirecek olan amerika dunyada nukleer savaşları başlatabılırmı başlatabılır , işte o zaman düşünülen rakama gelir dünya ortadan 1 mılyar insanın kalkması
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem ekenomisi çöküyor anladık beter olsun inşaallah ama bizde parası 7 TL yi buldu bunu anlamadım
    Cevapla
  • Acar 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar tepetallak giderde yüklenenlerin elinde patlar inşallah
    Cevapla
  • tatvan 3 yıl önce Şikayet Et
    öldurdugunuz onca mazlumun ahi aheste aheste cikiyir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle