Maske satış yasağı üretime devam eden şirketleri zor durumda bıraktı

Koronavirüsle mücadele kapsamında maskelerin parayla satışının yasaklanması şirketlerin çalışanları için maske teminini zorlaştırdı. Halen üretime devam eden şirketler maske bulmakta zorlandıklarını belirterek, devletin kontrolünde satış kanallarının açılması gerektiğini vurguladılar.

Maske satış yasağı üretime devam eden şirketleri zor durumda bıraktı
Maske satış yasağı üretime devam eden şirketleri zor durumda bıraktı
GİRİŞ 14.04.2020 17:00 GÜNCELLEME 14.04.2020 17:01
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Koroanvirüsle mücadele kapsamında parayla maske satışı yasaklandı ve maskeler PTT aracılığıyla ücretsiz olarak vatandaşların evlerine gönderilmeye başlandı. Diğer bir yandan da İstanbul ve Ankara'da eczanelerden ücretsiz maske dağıtımına başlandı. Vatandaşlar ücretsiz maskelerini T.C. kimlik numaraları ve telefonlarına gelen kod ile eczanelerden temin edebiliyor.

 

5 adet maske PTT aracılığıyla ücretsiz dağıtılıyor

MASKE SATIŞI YASAKLANINCA ŞİRKETLER ZOR DURUMDA KALDI

Koronavirüs salgını başlar başlamaz ortaya çıkan fırsatçılığın sonunu getiren ve vatandaşın maskeye ulaşmasını kolaylaştıran maske satış yasağı diğer bir yandan halen faaliyetlerine devam eden ve toplu halde çalışmaların sürdüğü sektörlerde maske temininde zorluklara neden oldu. Çalışanlarının güvenliği için maske dağıtmak isteyen şirketler satışlar yasaklanınca maske bulamaz hale geldi.

MASKE KARABORSAYA DÜŞTÜ ŞİRKETLER MECBUR ALIYOR

Maske satışlarının yasaklanması ile beraber karaborsadan satışlar da hemen başladı. Çarkların dönmesi için çalışanlarına gün içerisinde binlerce maske temin etmek zorunda olan şirketler satışlar yasaklanınca mecburen karaborsadan maske almak zorunda kalıyor.

BAKANLIK FİYATI BELİRLESİN MASKE SATIŞI TEKRAR BAŞLASIN


Özellikle şantiye ve market toplu alanlarda çalışanların gün içerisinde sık sık maske değiştirdiğini belirten şirketler, bakanlık tarafından belirlenecek fiyat ve satış kanalları ile maske satışlarının başlaması çağrısında bulundu.

 

 

YORUMLAR 71
  • Ebu Mansur 4 yıl önce Şikayet Et
    Maskenin para ile satılmasına yasak EDİLMEsine gerek yoktu devlet ücretsiz dagitacaksa yine dagitirdi ancak anlaştıkları şirketler maske üreticileri demekki böyle bir şart öne sürmüşler bir kuruş ucuz veririm hepsini benden alacaksın öte yandan binlerce sigortasız atölye işçisi işsiz kaldı.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözde fırsatçılığın önüne geçildi gülmek lazım öyleye bu kadar maskeyi kim yapıyor yine yandaşlar kendi vatandaşına veremedikleri maskeyi diğer ülkelere yardim afi altında yollanıyor bu milletin vebali sizi yok edicek isallah
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kocaelide e devletten sms gelmedi gittim eczaneye alayım dıye satıs yasak dendı alamadım haklı olarak, e sms gelınce sizden mı alacagız dedim bizde maske yok gelsede veremeyız maske bizede gelmedi dendi, tuhaf bi durum dagıtılacak ama ortada maske yok
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    nankörler bu dvelet daha ne yapsin hepinizi Allaha havael ediyorum babalarimnizin yapadigi yardimlari devlet yapiyor nankörler almanyada dahi milletine ücretrsiz bir maske yooopk utanmazlar
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    marketler bedava versinler poşetten sıyirdılar ürünlere iki kat zam yaptılar bari müşterilerini korusunlar herşey para değil hangi market ücüretsiz verirse müşteri o markete gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle