Bakan Varank duyurdu! Alman devinden Türkiye'ye yeni yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele edilen bugünlerde dış yatırım ve istihdam cephesinden güzel haberler olduğunu belirterek, "Bosch, 500 milyon liralık ilave yatırımla yeni nesil yüksek basınç pompalarını da ülkemizde üretmeye başlayacak" dedi.

Bakan Varank duyurdu! Alman devinden Türkiye'ye yeni yatırım
Bakan Varank duyurdu! Alman devinden Türkiye'ye yeni yatırım
GİRİŞ 14.04.2020 10:57 GÜNCELLEME 14.04.2020 11:50
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bosch Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin halihazırda Bursa'da devam ettiği “yüksek basınçlı benzinli enjektör” yatırımının bir parçası niteliğinde olan orta-yüksek teknolojili yeni nesil "yüksek basınç pompası" yatırımının proje bazlı desteklenmesine yönelik Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

 

Kararla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Varank, Kovid-19 ile mücadele edilen bugünlerde dış yatırım ve istihdam cephesinden güzel haberler  olduğuna dikkati çekerek, "Bosch, Bursa'daki yatırımını genişletmeye karar verdi. 500 milyon liralık ilave yatırımla yeni nesil yüksek basınç pompalarını da ülkemizde üretmeye başlayacak. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. 

NİTELİKLİ PERSONEL DESTEĞİ İKİ KATINA ÇIKTI

 

 

Bu ilave yatırım ile Bursa’daki mevcut 1 milyar 240 milyon liralık yatırım tutarı 1 milyar 740 milyon liraya, 314 olan istihdam sayısı 292 ilave istihdam ile 606 kişiye, 14 olan nitelikli personel sayısı 100 kişiye çıkacak. 

Yılda 900 bin yeni nesil yüksek basınç pompası üretilecek yatırım için azami nitelikli personel desteği 20 milyon liradan 40 milyon liraya, enerji tüketim harcamalarının yüzde 50'sine verilen 100 milyon liraya kadar olan destek de 140 milyon liraya yükseltildi. 

 Söz konusu ilave yatırımın cari açığa katkısının 85 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Üretim 10 gün duracak mı? Bakanlık açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, "fabrikaların yoğun olarak bulunduğu İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ illerindeki sanayi tesislerinin 10 gün süreyle faaliyetlerine ara vereceği" iddiasının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Bakanlık, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan, başta İstanbul olmak üzere fabrikaların yoğun olarak bulunduğu Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ illerindeki sanayi tesislerinin 10 gün süreyle faaliyetlerine ara vereceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Söz konusu iddianın ''gerçeği yansıtmadığı'' belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni tip koronavirüs ile mücadele ettiğimiz böyle hassas bir dönemde ülkemiz ekonomisinin bel kemiği olan sanayi sektörü, üretimin durmaması için gerekli tüm önlemleri alarak büyük bir özveriyle faaliyetlerine devam etmektedir. Ülkemiz ekonomisini hedef alan bu tarz asılsız haberler, gece gündüz fedakarca çalışan emekçilerimiz başta olmak üzere tüm üretim aktörlerince üzüntüyle karşılanmaktadır."

YORUMLAR 20
  • 1071 4 yıl önce Şikayet Et
    Yabanci ne kadar yatirim yapilirsa yapilsin bunlarin yarin gitmeyeceginin garantisi yoktur.O yüzden her alanda yerli üretime devam edilmeli.
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Duydular Türkiyenin dört koldan bu cihazları üretmeye başlamasını hemen sırtlanlar gibi toplandılar. Sakın fırsat vermeyin. Bizim Atiker, Aselsan, Ve diğer bu işle uğraşan firmalarımız var onlara fırsat tanıyın. Bunlar cihazları satılsın diye Türkiye de salgın çıkaracak kadar hain devletlerdir.
    Cevapla
  • Zafer'e 4 yıl önce Şikayet Et
    Hainler doğru ama onlara durmadan iş, ihale saçan, arabalarına binmeyi prestij sanan,Almanya ile aramız siyaseten kötü olabilir ama bu ticaretimizi etkilememeli, Alman dostlarımızı tatil için ülkemize bekliyoruz diyenlere ne diyeceksin peki?
    Cevapla
  • Reis çi 4 yıl önce Şikayet Et
    Atiker bu pompayı üretemez üretsede dünyada ki firmalara pazarlayamaz. Klavyeden sallamakla olmaz. Yani 150.000 dolarlık araçta atiker pompa ha. Güldüm sabah sabah. Senin dediğin lastik şişirme pompası. Bu üretümi ülkeye kazandıran başta reis ve diğer emeği geçenlere teşekkürler
    Cevapla
  • Abdulselam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya enazından bu fabrika almanların benim bildigim kakadarıyla reis ıspartadamı denizlidemi koka kola fabrikası açmıstı yani cocacola yani israel yani yahudi katilleti destekleyen bir ulusal güc almanlar yatırim yapacam deseler herkes kapıda yatar turkiyeden şu iki ayda kaçan para enaz 20 milyar dolar senin etin ne budun ne
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman ürünlerine boykot hepsi müslüman düsmani
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben şahsen Almanların ülkemde yatırım yapmasını stemiyorum bunlara güvenilmez ne ABD ne Almanya hepside pkk teröristleri besleyen katiller bence çok insanların ölümüne sebep olanlar katillerle aynıdır bence pkk yı kim destekliyorsa katildir bence. Bebek katilleri ögretmen katilleri pkk ve destekçileri Allah onların hesabını sorsun her 2 Dünyada Amin Amin Amin
    Cevapla
  • Antepli hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abiciğim yanlış düşünüyorsunuz bizler arabaya binerken alman arabasına biniyoruz yiyecek içecek kendilerinin temizlik giyecek kendilerinin yani bizim kazancımızı kendileri sömürüyor bari burda üretim yapsınlar da biz onlardan vergi alalım işsiz insanlar çalışsın kendilerinin mal aldığı üretim yaptırdığı firmalarımız kazansın ne kdr az para çıkarsa ülkeden o kdr iyi siz tamamen duygusal bakıyorsunuz bu işlere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle