Limon üreticileri, ihracatın başlamasını istiyor

Mersin'in Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, ilçede 200 bin ton limonun çürüme tehlikesinin olduğunu belirterek, ihracat için gümrük kapılarının açılması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 13.04.2020 09:48 GÜNCELLEME 13.04.2020 11:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, beraberinde Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı Aşkın Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle ilçedeki limon bahçelerini gezerek, incelemelerde bulundu. İlçede limon hasadının devam ettiğini belirten Erdemli Ziraat Odası Başkanı Şahin, ellerinde toplam 200 bin ton ürün bulunduğu bilgisini paylaştı. Hem iç piyasaya hem dış piyasaya yetecek miktarda limona sahip olduklarını belirten Şahin, "Depolarda ve bahçelerde bolca limon var ve ihracatın yeniden başlatılması gerekiyor. Eğer ihracat yeniden başlamazsa çürüme ile karşı karşıyayız. Bu da çiftçilerimizi perişan hale getirir" dedi.

 

 

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı Şahin ise ilçede limonun dalında 4 liraya satıldığına dikkat çekerek, "Ürünlerin dalında bu kadar ucuzken marketlerde 12-15 liraya satıldığını duyuyoruz. Bunda çiftçinin bir kabahati yok. Buna Ticaret Bakanlığı'mızın çözüm bulması gerekiyor. Eğer limonda ihracat kapıları açılmazsa bunun yansıması, çiftçilerimize olacak" diye konuştu.

'LİMONLAR DALDA BEKLİYOR'

 

 

Limon üreticisi Mehmet Şahin de ihracattaki sıkıntılardan etkilendiklerini dile getirerek, "Şu anda hala limonlarımız dalda bekliyor. İlçemizde hasat devam ediyor ama eğer ihracat kapısı açılmazsa limon üreticisi gelecek yıla umutsuz girer. Limonlarımız satılmaz, elimizde kalırsa 1 yıllık emeğimiz heba olmuş olacak. İsteğimiz, kapıların yeniden açılması ve limonlarımızın sağlıklı bir şekilde tüketilmesidir" dedi.

YORUMLAR 26
  • lamirage 4 yıl önce Şikayet Et
    gecen sali kilosunu 10tl den aldim madem bu kadar bol piyasaya sürün de bizde ucuzdan alalim
    Cevapla
  • Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    8 liradan aşağı limon yok bekletirseniz eliniz de çürür
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    7,5 liradan aşağı limon yok nasıl dalda kalmış yazık bu millete
    Cevapla
  • emekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    insafsızlar12 tl ye limon satıyorlar hala,kesinlikle ihracata izin verilmemeli,verilmesi için limon 5 tl olmalı.
    Cevapla
  • türkoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    limon 12 lira,izin verilmesin bence.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle