BDDK Başkanı Akben'den bankalara kredi çağrısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Mehmet Ali Akben, bankalara ilettikleri talimatların uygulamasını yakından izlediklerini belirterek, "Tüm bankalarımızı müşteri odaklı davranmaya, kredi kanallarını açık tutmaya, kurumumuz ve sektör birlikleri tarafından alınan kararlara uymaya davet ediyorum" dedi.

BDDK Başkanı Akben'den bankalara kredi çağrısı
BDDK Başkanı Akben'den bankalara kredi çağrısı
GİRİŞ 13.04.2020 09:31 GÜNCELLEME 13.04.2020 09:32
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, bankalara iletmiş oldukları talimatların uygulamasını yakından izlediklerini belirtti.

 

Bankacılık sektörünin salgın sürecine gerek sermaye yapısı gerekse kaynak ve varlık kalitesi açısından güçlü bir şekilde girdiğini dile getiren Akben, "Aynı dönemde özel bankalarımızın toplam kredi hacminin yaklaşık 5 milyar TL daraldığına şahit olduk." dedi.

BDDK Başkanı Akben, şunları kaydetti:

 

"Bankalarımızın yurt dışı yerleşiklerle yapacakları hiçbir işlem türüne ilişkin yasaklayıcı bir tavır almadık. Yurt içinde yapılacak swaplara yönelik herhangi bir kısıtlamamız söz konusu değildir."

"Tüm bankalarımızı alınan kararlara uymaya davet ediyorum"

Akben, "Tüm bankalarımızı müşteri odaklı davranmaya, kredi kanallarını açık tutmaya, kurumumuz ve sektör birlikleri tarafından alınan kararlara uymaya davet ediyorum." diye konuştu.

Kamu bankalarının kredi destek programlarını başarıyla yürüttüklerini, son 10 günde 27,5 milyar TL ilave kredi hacmi oluşturduklarını belirten Akben, şöyle devam etti:

"Sermaye yeterlilik oranımız yüzde 17,7 ile uluslararası standart olan yüzde 8'in, ihtiyatlı olarak yüksek belirlediğimiz hedef oranımız olan yüzde 12'nin ve de diğer birçok benzer ülke oranlarının üzerinde bir seviyeye sahiptir."

YORUMLAR 25
  • Serkan kösedag 3 yıl önce Şikayet Et
    Garanti bankaya Beykent şubesinden 2 haftadir kredi yanıtı beklediğim halde şubeye gidiyorum Ulaşamıyorum telefonları arıyorum cep sabit açan yok Mail atıyorum dönüş yok sonra biz söylemedikmi krediniz çıkmıyor demesi nasıl Bir rahatlık ve isterseniz şube değişikliği yapabilirsiniz diyor Seda hm ve Muhammed yuzunden garantiyle bütün iliskimi kesmek istiyorum yanı sözün özü müşteri ayrımı yapılıyor.
    Cevapla
  • Turgay 3 yıl önce Şikayet Et
    Ziraat bankasında maaş musterisiyim kredi onaylanmasına rağmen zorluk çıkartıp kefil isteniyor geçmişim temiz hiç bir bankayla sıkıntı olmamasına rağmen daha üstüne üstelik zorluk olsun halk eziyet olsun diye ziraat mobilden dijital krediyi kaldırmışlar vatandaşın bu zor gününde kamu bankaları vatandaşın yanında olmamıştır dijital kredinin geri gelmesin8 istiyorum
    Cevapla
  • Ferit 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım. Kredim ertelendiginden beri cirpiniyorum her yere ulaşmaya çalışıyorum. Esas mesele 1420 TL olan aylık kredi borcumu üç ay erteledim ertelemez olaydım. Gelen faiz 3900 lira bu nasıl bir zulümdür. Daha çok battık. Nerde kaldı destek. Allah için bunları bir konuşun birşeyler yapın.
    Cevapla
  • Ayhan artar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım zıraat ten aldıgım konut kredını 3 ay erteledim yalnız 1800 TL fark koydular bu nasıl otele e cırpındıkca batıyoruz destek kredısı basvuru sonucunda 10 bine bas vurduk 3 bın verdiler nasıl iş anlamadım bu konuyla ilgilenirseniz sevınırım
    Cevapla
  • Artvinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar soyguncu olmuş Ne olucak. Yazık günah ayıp bu zamanda yapmayın bari
    Cevapla
  • Sansar 3 yıl önce Şikayet Et
    3 Devlet bankası dahi BDDK yı takmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle