Kredi kartında beklenen adım atıldı: Torba yasaya eklendi

Kredi kartı sözleşmelerinde aranan yazılı şekil ve ıslak imza şartı kaldırılıyor. Meclis'e sunulacak yeni torba yasada yer alan düzenleme ile kredi kartı çıkarmak için vatandaşlar banka şubelerine gitmeden uzaktan iletişim araçları ile online kanallar üzerinden gerekli olan sözleşmeleri yapabilecek.

Kredi kartında beklenen adım atıldı: Torba yasaya eklendi
Kredi kartında beklenen adım atıldı: Torba yasaya eklendi
GİRİŞ 13.04.2020 09:04 GÜNCELLEME 13.04.2020 09:05
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Bankaların müşterileriyle yaptıkları işlemlerde fiziki belge ve ıslak imza kullanımının azaltılmasına yönelik önemli bir adım atılıyor.

 

 

Cumhurbaşkanlığı 2020 Programı'nda yer alan düzenleme koronavirüs salgını sonrası Meclis'e sunulacak torba yasaya eklendi.

 

 

Söz konusu düzenleme ile banka kartları ve kredi kartlarının çıkarılmasına, kullanımına, takas ve mahsup işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nda da değişiklik yapılması öngörülüyor.

ISLAK İMZA ŞARTI KALKIYOR

İlgili kanunda yapılacak değişiklik sonrası, kart çıkaran kuruluşlar ile kart sahipleri arasındaki ilişkileri düzenleyen sözleşmelerde aranan yazılı şekil şartı kaldırılarak, bu sözleşmelerin ıslak imza şartı aranmaksızın uzaktan iletişim araçları ile online kanallar üzerinden yapılabilmesinin önü açılacak.

Düzenleme ile birlikte kredi kartı çıkarmak için artık vatandaşların banka şubelerine gitmelerine de gerek kalmayacak.

62 MİLYON TEMASSIZ İŞLEM

Koronavirüs salgını sonrası kredi kartlarındaki temassız işlem adedi de giderek artıyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, son dönemdeki gündemle birlikte temassız işlem adedi mart ayının ilk 22 gününde 62 milyon adede ulaştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 36
  • Reis 42 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Dostlar Kardeşlerim sakın diyorum Kredi kartı ile tanışmayın inanın kazanmadığınız birikimi olmayan bir harcama varsa cebinizde nakit kullan yoksa karta bulaşmayın...
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    ya,zaten kredi kartı çıkarmak eskidende kolaydı,öyleki bazı banka kredi çekmeye gittiğinde,haberin bile olmadan kredi evrakları gibi araya sıkıştırıp kredi kartınıda veriyordu,çıkartmak kolay kolayda kurtulmak zor kurtulmak.
    Cevapla
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kredi Kartı İptallerini Bu şekilde Yapılabilecekler mi? Yoksa şubeye gelin mi denecek? :)
    Cevapla
  • DeBana 4 yıl önce Şikayet Et
    ben o sorunu iki şekilde çözdüm kardeş, 1- kartı kaybettim dedim kapattılar, yenisini gönderdiler almadım :) 2- artık yurt dışında yaşayacağım dedim telefonda müşteri hizmetlerine anında kapattılar.
    Cevapla
  • S svci 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman uzak durun bankadan ac yatin acik yatin bankaya gitmeyin
    Cevapla
  • Reis 42 4 yıl önce Şikayet Et
    Hay Ağzınla bin yıl yaşa
    Cevapla
  • D.davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olan elinden geldiğince bankanın olduğu sokaktan bile geçmesin 100 tane düzenleme yapsa bankaya ve telefon şirketleri için fayda sağlamaz....tüketiciyi kuruyan sağlam kanun olmadiktan sonra boş....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle