Rekor kesintide nihai karar!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkeler, uygulayacakları ham petrol kesintisine dair nihai karara varırken söz konusu miktar OPEC tarihindeki en büyük kesinti olarak kayıtlara geçti.

Rekor kesintide nihai karar!
Rekor kesintide nihai karar!
GİRİŞ 13.04.2020 07:54 GÜNCELLEME 13.04.2020 07:54
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

OPEC+ adıyla bilinen ve 23 üyenin bulunduğu Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerin telekonferans yoluyla düzenledikleri 10'uncu Olağanüstü Bakanlar Toplantısı sona erdi. 

 

 

Toplantının ardından OPEC Genel Sekreteri Mohammed Barkindo, yaptığı açıklamada, cuma günü alınan petrol üretim kesintisi kararının uygulanacağını bildirdi.

Buna göre, OPEC+ olarak bilinen grup, günlük ham petrol üretim miktarını 1 Mayıs'tan 30 Haziran'a kadar 10 milyon varil azaltacak.

 

 

Söz konusu kesinti, uygulanmaya başladığı tarihten itibaren örgütün en büyük kesintisi olarak tarihe geçecek.

Kesinti miktarı 1 Temmuz-31 Aralık tarihlerinde 6 ay boyunca günlük 8 milyon varil, 1 Ocak 2021 ile 30 Nisan 2022 arasındaki 16 ay boyunca ise günlük 6 milyon varil olarak uygulanacak.

Anlaşma kapsamında Suudi Arabistan günlük ham petrol üretimini 12 milyon varilden 8,5 milyon varile düşürerek 3,5 milyon varil azaltırken Rusya ise günlük ham petrol üretimini 10,3 milyon varilden 8,5 milyon varile düşürerek 1,8 milyon varil azaltacak.

Meksika'yı ABD taşıyacak

Ayrıca, anlaşma kapsamında Meksika'dan talep edilen günlük 400 bin varillik kesinti, ülkenin milli petrol şirketi Pemex'in ekonomik sorunları nedeniyle 100 bin varille sınırlı kalacak.

Meksika'nın geriye kalan günlük 300 bin varillik kesintisini ise ABD karşılayacak.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "OPEC+ ile büyük petrol anlaşması tamam. Bu, ABD'de binlerce enerji istihdamını kurtaracak. Rusya ve Suudi Arabistan'ı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

OPEC+ üyelerinin günlük 10 milyon varillik ham petrol kesinti miktarının, gruba üye olmayan G20 ülkelerinin katılımıyla günlük 20 milyon varile çıkması hedefleniyor.

YORUMLAR 30
  • Battal 3 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli arabaya 5 sene içinde geçilmeli.Belli aralıklar ile artık ticari araç hariç dizel yasaklanmalı.
    Cevapla
  • anadolu ligi 3 yıl önce Şikayet Et
    Akdenizde bulsak şu petrolüde hiç bu çakallara muhtaç olmasak İnşallah
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak Suriye ve Iraktaki hakkımız olan petrol yataklarını yıldırım operasyonlarıyla almalıyız. Yıllarca Irak ve Suriye kaynaklı terör, savaş ve mülteci akınları yüzünden en çok zarara uğrayan ülke Türkiye'dir. Bu sebeble Suriye ve Irak'taki petrol en çok Türkiye'nin hakkıdır. Suriye'de hemen dibimizdeki petrol kuyularının pkk teröristlerinin elinde olması kabul edilemez bir durum. Petrol varil fiyatları 120-150 dolara çıkarsa ülkemizi iflas ettirebilir. Hakkımız olan petrolü hemen almalıyız, hazır dünyanın gündemi korona iken. Türk halkı, Rusu veya başka petrol ihracatçısı ülkeyi zengin etmek zorunda değildir.
    Cevapla
  • Neoturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah topunuzun belasini versin, Her nerede kapitalist Mahluklar var ise
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    acil alternatif bulunup bu vampir devletler sefaleteaçlığa terk edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle