Kuyumculardan koronavirüse karşı yeni önlem!

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı oda üyelerinin tezgahların üzerine koruma paneli yaptırdığını belirterek, bunun diğer kuyumculara da örnek olması açısından önemli bir uygulama olduğunu ifade etti.

Kuyumculardan koronavirüse karşı yeni önlem!
Kuyumculardan koronavirüse karşı yeni önlem!
GİRİŞ 12.04.2020 12:07 GÜNCELLEME 12.04.2020 13:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çavuşculu, yazılı açıklamasında, hükümetin aldığı Kovid-19 önlemleri ve ekonomik destek uygulamaları ile yapılması gerekenler konusunda Oda üyelerine bilgilendirme yaptıklarını bildirdi.

 

 

Koronavirüse karşı kuyumcular olarak aldıkları tedbirlere değinen Çavuşculu, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda bazı üyelerimizin Kovid-19'dan korunmak için dükkanlarında tezgahlarının üstüne yaptırdıkları koruma panelleri yerinde ve kullanışlı bir uygulama oldu. Bizler müşterilerimizle yakın mesafelerden çalışıyoruz. Bu anlamda nefes, öksürük-aksırık esnasında ortama saçılan damlacık ve partiküllerin engellenmesi açısından bu paneller önemli bir koruma sağlıyor."

 

 

Çavuşculu, sağlık açısından kritik bir öneme sahip bu önlemin kendilerine ve müşterilere güven verdiğinin altını çizerek, bu uygulamanın diğer üyelere de örnek olmasını istedi.

Dükkanlarında sosyal mesafe, eldiven ve maske uygulamasına, antiseptik sıvılarla el temizliği ve hijyen kurallarına da çok dikkat ettiklerini belirten Çavuşculu, "İşyerimizin temizliğine de özen gösteriyoruz. Dezenfeksiyon işlemi gün içerisinde etkin bir şekilde devam ediyor. Bu süreçte tüm esnaf ve sanatkarlarımızın kurallara sıkı sıkıya uyması gerekiyor. Alınan tedbirlere riayet edersek, salgından inşallah en az zararla kurtuluruz." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkan çalışma günlerini haftada 2gune düşürmesi lazım her yerde var Ankara'da malesef
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bu dönemde altin alan varmi ya
    Cevapla
  • Sıradan Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli liman diye en çok yatırım yapılan Altın olduğunu ve bu belirsizlik dönemo devam ettiği sürece altına yatırımın devam edeceğini hatırlatırım
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 4 yıl önce Şikayet Et
    bence kuyumcular döviz birolarindaki gibi tezgahlarinin ustunu o sekilde kursun gecirmez yapsinlar boylece soygun riski azalir
    Cevapla