Dünyada eşi benzeri yok! Bakan açıkladı: Haziran'da başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, KKTC Su Temin Projesi'nde arıza ve onarım çalışmalarının haziran ayında başlayacağını, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde işin bir aylık sürede tamamlanması hedeflediklerini söyledi.

Dünyada eşi benzeri yok! Bakan açıkladı: Haziran'da başlıyor
Dünyada eşi benzeri yok! Bakan açıkladı: Haziran'da başlıyor
GİRİŞ 12.04.2020 11:38 GÜNCELLEME 12.04.2020 11:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakan Pakdemirli, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin vizyon projelerinden olan ve dünyada eşi benzeri olmayan KKTC Su Temin Projesi'nin 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde işletmeye alındığını anımsattı. Ocak ayında isale hattının deniz geçişinde arıza olduğunun tespit edildiğini hatırlatan Bakan Pakdemirli, yapılan incelemede, Türkiye kıyısına yaklaşık 8 kilometre mesafedeki iki borunun deniz düzeyine çıktığı belirlendiğini kaydetti. Bakan Pakdemirli, "Bunun üzerine söz konusu onarım işinin yapılması için ivedilikle boru alım ihalesine çıkılmıştır. Bu kapsamda yedek borularla beraber her biri 500 metre uzunluğunda toplam 10 adet HDPE 100 borunun üretimi için Mersin Taşucu Limanı'nda fabrikanın kuruluş çalışmalarına başlanmıştır" dedi.

 

'1 AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR'

 

 

Bakan Pakdemirli, ayrıca arıza ve onarım işi kapsamında kullanılacak şamandıra ve diğer özel parçaların temin sürecinin de devam ettiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Boru ve parçaların temin edilmesiyle birlikte mayıs ayında işin yapımına ilişkin sözleşme imzalanacak. Deniz çalışma koşullarının boru montajına uygun olacağı haziran ayında ise arıza ve onarım çalışmalarına başlanacak ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde işin bir aylık sürede tamamlanması hedeflenmektedir. Bu süreçte Geçitköy Barajı'nda bulunun yaklaşık 13,7 milyon metreküp su, içme suyu amaçlı olarak şebekeye verilmeye devam edecek olup, onarım işleri tamamlanıncaya kadar KKTC’de herhangi bir su kesintisi olmayacaktır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    O sudan içecekler bize küfür edecekler.
    Cevapla
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence oraya kadar dolgu yapılmalı yol yapılmalı direk Türkiye topraklarına bağlanmalı bu şekilde vatan olur harici boşa uğraş ufaklı göller de yapılır buda turizmi canlandırır
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    yazık masrafa, garantisi yok muydu....
    Cevapla
  • nankörler 3 yıl önce Şikayet Et
    ne gerek var onlar rumlar'ı seviyor ya gitsinler onlardan su istesinler
    Cevapla
  • Büyük KURTULUŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Recep tayyip Erdogan in hayatta en büyük projesi kktc de bulunan tatli suyu denizin altindan borularla turkiyeden getirtmesi oldu. Ama! Halk suyun pahaliligindan sikayetci yillardir deniz suyuna para vermiyorlardı...
    Cevapla
  • Abdullah64 3 yıl önce Şikayet Et
    Isteyen evine deniz suyu bağlasın o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle