Bakan Twitter'dan duyurdu: Haftaya piyasada

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, yerli ve milli bor katkılı el dezenfektanı "BOREL"in haftaya raflarda yerini alacağını bildirdi.

Bakan Twitter'dan duyurdu: Haftaya piyasada
Bakan Twitter'dan duyurdu: Haftaya piyasada
GİRİŞ 12.04.2020 10:59 GÜNCELLEME 12.04.2020 12:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, BOREL'in seri üretimde olduğunu belirtti.

 

 

BOREL'in haftaya raflardaki yerini alacağını kaydeden Dönmez, "Kovid-19 ile mücadelemizde bütün kurumlarımızla milletimizin yanındayız. Bugünlerin de hep birlikte üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Dönmez, geçen ay yaptığı açıklamada el dezenfektanları üretiminde Ulusal Bor Araştırma Enstitüsünün (BOREN) Ar-Ge sürecini tamamladığını duyurmuştu. Çalışmaların olumlu sonuç vermesiyle Eti Maden'in borlu dezenfektanın seri üretimine başlayacağını ifade eden Dönmez, BOREN'in Ar-Ge laboratuvarında geliştirilen el dezenfektanının etil alkol, gliserol, bor, aloe vera, lavanta, çay ağacı yağı ve su karışımını içerdiğini belirtmişti.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    bedava mı? ucuzmu ? yoksa bedavadan biraz pahalı mı olacak yerli ya o yüzden soruyorum
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı uğurlu olsun İnşaallah.
    Cevapla
  • Ahmet D. 4 yıl önce Şikayet Et
    cok kisa sürede ve içeriği cok ama cok sıkıntılı EN normlarında mikrobiyolojik çalışmaları yapılıp yapılmadığı bellisiz virusidal en az adeno roto nöro çalışmalar şart piyasadaki tüm satilan ürünler eczaneler dahil sahte sadece hastaneler doğru ürün kullanıyor.. Etkili olabilmesi icin virüslere en az %85 ethanol %60 ipa isopropil alkol 100 gr vv icermek zorunda bu yüzde lik diliminin altindaki her ürün virüslere ve mikroorganizmalara etkisiz kalır..
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Elinize sağlık, önemli olan fiyatı ve ulaşımı, bunu kolaylaştırın süper olur, görmek istemeyen zaten görmez bu hizmeti, sizi Yaradan ve minnet bilen insanlar görüyor
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun devletimize.Reis şu chp li belediyelere kayyum ata artık.Bunlara kalsak bizi yok ederler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle