Eczacılardan ücretsiz maske için vatandaşa çağrı

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 10 Nisan itibariyle eczanelerden ücretsiz maskeler vatandaşlara dağıtılmaya başlanmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı uygulamayla birlikte ücretsiz maskelerini temin etmek isteyen vatandaşlardan cep telefonlarına gelecek mesajları beklemeleri isteniyor.

Eczacılardan ücretsiz maske için vatandaşa çağrı
Eczacılardan ücretsiz maske için vatandaşa çağrı
GİRİŞ 11.04.2020 15:09 GÜNCELLEME 11.04.2020 15:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Eczanelerde ücretsiz maskeler ikinci gününde dağıtılmaya devam ediyor.Eczacılar, sosyal mesafe kuralını hatırlatarak ücretsiz maskelerini almak isteyen vatandaşlardan cep telefonlarına gelen mesajları beklemelerini talep ediyor.

 

İlk etapta belirli yaş aralıklarına göre gönderilecek mesajlar ile eczanelerde oluşabilecek yığılmaların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

11-12 Nisan tarihlerinde büyükşehirlerde başlayan sokağa çıkma yasağı nedeniyle ise sessizlik hakim. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gereken vatandaşlar cep telefonlarına gelen mesajların ardından maskelerini alabilecek.

 

“Biz eczacılar olarak her zaman işimizin başındayız”

Ücretsiz maske uygulaması hakkında bilgi veren Eczacı Ayla Palabıyık, “Ücretsiz maske dağıtımı yığılma olmaması için belirli yaş aralıklarıyla ilerliyor. Uygulama ilk etapta 57-65 yaş arasında başladı. Hastaların telefonuna kod geliyor. Vatandaş, gelen kod ve TC kimlik numarasıyla 10 günlük 5 adet maskesini alıyor. Dün bize 500 adet maske geldi. Bugün ise 350 adet maske elimize ulaştı. Bugün bir kişi tek geldi maske almaya, sokağa çıkma yasağı olması sebebiyle bugün sessizlik var. Ama dün 40 adet maske verdik. Eczanelerden maske alınması daha güvenli. Çok güzel bir uygulama, böyle olması gerekiyor. Biz eczacılar olarak her zaman işimizin başındayız” diye konuştu.

“Eczanelerden maske almak daha güvenilir”

Eczacı Mustafa Salgun ise “Maskeler bize dün geldi. Uygulamanın güzel olduğunu düşünüyorum. Telefona gelen kodlarla maske dağıtımı başladı. Vatandaşlar maskelerini almaya geliyorlar. Vatandaşlar maskeleri almak için, telefonlarına gelen kod ile maskelerini alabiliyor. Dün bize 6-7 vatandaş maskelerini almaya geldi. Uygulama yeni başladığı için farkında olmayan vatandaşlarımız mevcut. Aslında başından beri böyle olması gerekiyordu. Eczanelerden maske almak daha güvenilir. Bu uygulama gayet güzel. Herkes maskesine ücretsiz sahip olabiliyor. Bütün ülkelerde maske dağıtımının ücretsiz olması gerekiyor” şeklinde görüş verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • faruk gündüz 3 yıl önce Şikayet Et
    ben internetten girdim 65 yaş üstüyüm ancak bi sonuç alamadım.
    Cevapla
  • Yağız gökay 3 yıl önce Şikayet Et
    herşeyi bilen sazanlar,cevaplamışlar yine...
    Cevapla
  • Öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi gününden beri bekliyoruz hâlâ gelmedi...
    Cevapla
  • Fenerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Az Bekle Gelecek...
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Elbet gelir, bekle sıranı, acele etme, herşey düzelcek inşaAllah
    Cevapla
  • derya 3 yıl önce Şikayet Et
    Kod nasıl nezamann gelecek 1 ay sonramı 2 ay sonramı??
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sırayla geliyomuş kardeş, sıranı beklicen, millet hazır zaten yığılmaya bi yere, sakin olalım
    Cevapla
  • üsküplü 3 yıl önce Şikayet Et
    20 yıldır kullandığım hattın yasal sahibi babam olduğu için kod babamın adına geldi. şimdi üzerine hat kayıtlı olmayan kişi maskesini eczaneden nasıl alacak?
    Cevapla
  • Adsız 3 yıl önce Şikayet Et
    Onu da sen düşün, herşeyi devletten bekleme kardeş, biraz da sen kafa yor
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Gidip telefon hattını kendi adına yatıracaksın .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle