Borsalarda sıçrama krizin “artçı şokları”

Citi Bank’ın stratejistleri borsalardaki rallinin “artçı sarsıntıdan” başka bir şey olmadığını ve pandemi bitene kadar hiçbir şeyin garanti olmadığını söyledi

Borsalarda sıçrama krizin “artçı şokları”
Borsalarda sıçrama krizin “artçı şokları”
GİRİŞ 09.04.2020 14:10 GÜNCELLEME 09.04.2020 14:10

Borsalar bu haftaya yükseliş ile başladı. Korona virüs pandemisinin azalacağı umuduyla yatırımcılar riskli varlıklara yönelmeye başladı.

Citi Bank’ın stratejistleri ise borsalardaki artışın bir “artçı sarsıntıdan” başka bir şey olmadığını ve yükselişin devam etmeyeceğini söyledi.

Bankanın borsa bölümünden sorumlu olan Jimmy Conway, şirketler korona virüs kaynaklı zararları açıkladığı zaman borsalarda korkunç düşüşler olacağını ve bu durumun henüz fiyatlanmadığını söyledi.

Dow Jones Endeksi Pazartesi günü 1600 puan artarak tarihteki üçüncü en büyük günlük kazancını çıkardı. Conway’e göre ise günlük %7’lik hareketler normalleşmesi durumunda yatırımcılar daha dikkatli olmalı.

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler ve merkez bankaları, salgının vurduğu küresel ekonomiyi canlandırmak amacıyla devasa ölçekte mali ve parasal teşvik planları yayınladı.

Conway ise borsalardaki itici güç olarak şirketlerin açıklayacağı kazanç/zarar ve biliminin olduğunu düşünüyor. Umut verici yeni aşı ve ilaçlar denemelerine rağmen kısa vadede korona virüsün tedavisini beklemeyen Conway, bu durumun şirketlerin bilançolarını ciddi bir şekilde etkileyeceğini söyledi.