Araç sahipleri dikkat! Çifte indirim geldi

Gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında ortalama 9 kuruş, benzinin litre fiyatında ise 12 kuruş indirim yapılacak

Araç sahipleri dikkat! Çifte indirim geldi
Araç sahipleri dikkat! Çifte indirim geldi
GİRİŞ 09.04.2020 16:41 GÜNCELLEME 09.04.2020 16:41
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Motorin ve benzin fiyatlarında gece yarısından geçerli olmak üzere indirime gidilecek.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından alınan bilgiye göre, söz konusu indirim motorinde pompa fiyatlarına ortalama 9 kuruş, benzinde ise 12 kuruş olarak yansıyacak.

 


Buna göre, Ankara'da ortalama 5,53 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,44 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,45 liradan 5,36 liraya, İzmir'de 5,55 liradan 5,46 liraya inecek.

Ankara'da ortalama 5,36 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 5,24 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 5,27 liradan 5,15 liraya, İzmir'de 5,38 liradan 5,26 liraya inecek.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

YORUMLAR 19
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    9 kuruş zam geldi iki gün önce istasyonlar 5,49 dan 5,62 çıkardılar şimdi 9 kuruş gelecek yıne aynı iki gün önce zam geldimi petrole arkadaşlar
    Cevapla
  • fethi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu indirimlerde bindirimlerde . benzin istasyonlarının işine yarıyor. vatandaşa pek faydası olmuyor.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 3 yıl önce Şikayet Et
    Petrol fiyatları düşüyo dolar euro neden artıyo onlarda yükselmeseydi de çifte bayram yapaydık
    Cevapla
  • Efedayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonun azaltılması için traktör ve nakliye için kullanılan araçların yakıtları bir formül bulunup ucuzlatılmalı .Böylelikle enflasyon azaltılabilir .
    Cevapla
  • 63 lü 3 yıl önce Şikayet Et
    Gezemiyoruz ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle