Dev şirket açıkladı! İşte Corona'ya umut olacak ilaç

ABD'li biyoteknoloji şirketi Novavax Inc corona virüs tedavisinde kullanılabilecek yeni bir aşı tespit ettiğini ve insan üzerinde denemelere Mayıs ortasında başlayacağını açıkladı.

Dev şirket açıkladı! İşte Corona'ya umut olacak ilaç
Dev şirket açıkladı! İşte Corona'ya umut olacak ilaç
GİRİŞ 08.04.2020 15:51 GÜNCELLEME 08.04.2020 16:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şirket böylece solunum yolları hastalığı yaratan corona virüse karşı aşı geliştiren 10'dan fazla ilaç üreticisinin arasına katılmış oldu.

Novavax, bağışıklık tepkisini güçlendirmek için Matrix-M adını verdiği adjuvanın MVX-CoV2373 şeklinde adlandırılan yeni aşı cinsinde kullanılacağını bildirdi. Klinik deneylerin ilk sonuçlarının Temmuz ayında açıklanması bekleniyor.

Adjuvanlar bağışıklık sisteminin viral ve bakteri enfeksiyonlarına karşı daha yüksek miktarda antikor üretmesini sağlıyor ve bağışıklık tepkisini güçlendirmek için kullanılıyor.

Aşı deneylerinin sonuçları yakından izlenirken, Gilead Sciences tarafından antiviral ilacın deney sonuçları da bu ay içinde açıklanacak. Ayrıca başka rahatsızlıklar için Roche ve Regeneron Pharmaceuticals tarafından geliştirilen, halihazırda düzenleyici kurumlardan onay almış terapilerin de corona virüse karşı kullanımı hakkında rapor da yakında yayımlanacak.

Uzmanlar corona virüse karşı aşı geliştirmenin en az bir yıl süreceğini ifade etse de deney sonuçları yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

 

 

YORUMLAR 2
  • yandım ali 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir abd ve israil ilaç şirketine güvenmem içinde insana zararlı yada denenecek daha başka neler vardır kim bilir virüsü üreten ilacınıda hazırlamıştır bundan eminim...
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs ün insan üretii olması mümkün değil. İnsan basit bir protein i yani olmayan bir çeşit protein i yapabiliyor mu?
    Cevapla