PTT'den İŞKUR ödemelerinde 'yeni önlemler' açıklaması

PTT tarafından yapılan açıklamada, "Corona virüs tedbirleri çerçevesinde bazı illerimize giriş çıkışların kısıtlandırılması sonucu veya herhangi bir nedenle resmi ikametinde bulunmayan müşterilerimizin işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemelerini kolaylıkla alabilmeleri için yeni önlemler alınmıştır" denildi.

PTT'den İŞKUR ödemelerinde 'yeni önlemler' açıklaması
PTT'den İŞKUR ödemelerinde 'yeni önlemler' açıklaması
GİRİŞ 05.04.2020 15:23 GÜNCELLEME 05.04.2020 16:40
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

PTT tarafından corona virüs salgınına ilişkin alınan önlemler kapsamında İŞKUR ödemelerine yönelik yeni önlemler hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tüm İŞKUR ödemesi hak sahiplerini de kapsayan bu uygulama ile hak sahiplerinin kayıtlı cep telefonlarına şirketimizin internet sitesine yönlendirecek özel bir link, SMS ile gönderilecek. Hak sahibi vatandaşımız, bu internet sitesi linki üzerinden kişiye özel tek kullanımlık form dolduracak. Bu form ile hak sahibi ödeme bedellerinin sistemde kayıtlı konut adresine, PTTBank hesabına veya kendi banka hesabına gönderilmesini talep edebilecektir. Böylece müşterilerimiz ödemelerini kolaylıkla alabilecektir.

2020 yılı Mart ayına ait İşsizlik Sigortası ödemesi hak sahibi olup mevcut cep telefonu numarasına SMS gelmeyen müşterilerimizin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi "ALO 170" iletişim hattından sistem üzerindeki telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.

Koronavirüs tehdidine karşı, müşterilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak, sosyal mesafe kuralını uygulamak amacıyla İŞKUR ödemelerini PTT dağıtıcılarımız aracılığıyla vatandaşlarımızın PTT iş yerlerimize gelmelerine gerek kalmadan evlerinde teslim ediyoruz. Desteğiniz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. Lütfen evinizde kalın."

 

 

YORUMLAR 22
  • Tuncay koyun 4 yıl önce Şikayet Et
    Üç gündür yatmadı needen
    Cevapla
  • Mağdur işsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün sabah Edirne PTT'ye gittim (Kuyrukta sadece ben dahil 4 kişiydik) ödeme yapamayacaklarını maaşların evlere gönderileceğini söylediler ancak şu an ne olacak belli değil, sms gelecek bilgi istenecek denmiş sms falan geldiği yok, yoğunluk olan yerleri anlarım ama bir çok şubede yoğunluk falan olmuyor. Ödemeler üst üste geldi, muhtemelen kasa tam takır. Bir de şu var, bizim gibi yoğunluk olmayan illerde PTT görevlilerinin kapı kapı dolaşarak maaş ödemesi yapması daha riskli değil mi?
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok sacma ya madem boyle bisey yapilcak insanlari bu sekilde madur etmenin anlami yok kolaylik sagliyoruz diyorlar ama bu resmen magdur bırakılmak
    Cevapla
  • Hülya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bankaya gidiyorum yatmamış ptt ye gidiyorum ibana yatacak diyor hala da ne yattığı var ne sinir bozucu birşey yaa ne zaman yatacak işsizlik ödemeleri
    Cevapla
  • Rıdvan 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla bende öyleyim ibana yatmadı hayla ATM ye gidiyorum. Yatmamış pttye gidiyorum etf yapildi diyor
    Cevapla
  • Mevlut 4 yıl önce Şikayet Et
    En azından ne zaman yatacağı hakkında bilgi verilse daha iyi olur iban verdik ama birşey yok daha muhatap yok en azından 10 gün sonra yatacak desinler ama oda yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle