Corona virüse karşı üretildi! 18 ülkeden sipariş geliyor

Ankara'da, corona virüs salgınının yayılımına karşı dezenfektan moleküllerinin kıyafetler ve cansız yüzeylerde 70 saniyeye kadar kalmasını sağlayan dezenfektan kabini üretildi. Üretici firmanın yönetim kurulu başkanı Metin Sarıkaya, seri üretimine geçtikleri dezenfektan kabini için 18 ülkeden sipariş aldıklarını söyledi.

GİRİŞ 04.04.2020 14:01 GÜNCELLEME 04.04.2020 14:05
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Firmada mühendisler tarafından geliştirilen kabinin üretimine 1,5 ay önce başlandı. Şimdiye kadar 180 dezenfektan kabini üretildi. Yerli ve milli imkanlarla üretilen dezenfektan kabinleri için İtalya, Fransa ve Suudi Arabistan gibi 18 farklı ülkeden sipariş alındığı belirtildi.

 

 

'70 SANİYE KADAR TUTUNMA SAĞLIYOR'

Üretici firmanın yönetim kurulu başkanı Metin Sarıkaya, virüs ya da bakterilerin insan vücudu ya da kıyafetinde tutunma zamanları olduğunu söyledi.

Özellikle koronavirüs salgınına karşı bu cihazı ürettiklerini belirten Sarıkaya, şöyle konuştu:

 

"Yerli ve mili olan bu cihazın diğer dezenfektan püskürtme cihazlarından farkı moleküllerin daha fazla havada kalması. Şişeden ya da diğer cihazlardan püskürtülen dezenfektan moleküllerinin cansız yüzeyde kalma zamanı hemen hemen 15 saniyedir. Fakat bazı bakteri ve virüsler için bu 15 saniyelik tutundurma zamanı asla yetmemektedir. Koronavirüs gibi virüslerde dezenfektandan çıkan moleküllerin etkili olabilmesi için yüzeyde 40 saniyeden fazla kalması gerekmektedir. Bizim cihazımızda geliştirmiş olduğumuz nanoteknoloji ve püskürtme esnasında uyguladığımız statik bir yöntem sayesinde bu moleküller yaklaşık 70 saniye kadar tutunma sağlıyor. Bu da koronavirüs gibi çok etkili virüslerin yüzeyde 40 saniyenin üzerinde kalamadığından dolayı yok olmasını sağlıyor. Yani uygun dezenfektan kullanma şartıyla kişilerin üzerinde, kıyafetlerinde veya vücutlarında virüsün yüzde 99 oranına kadar yok olmasını sağlıyor."

'18 ÜLKEDEN SİPARİŞ ALDIK'

Sarıkaya, binaların girişleri dahil birçok yerde kullanılabilecek dezenfektan kabini için şimdiye kadar Fransa, İtalya ve Suudi Arabistan’ın da aralarında olduğu toplam 18 ülkeden sipariş aldıklarını söyledi Sarıkaya, "İç pazarda da bu yönde siparişlerimizi aldık ve cihazımız için de seri üretime geçmiş bulunmaktayız. Bu cihazın tamamı yerli ve milli. Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş ve Türk hekimler tarafında da destek verilmiş bir cihazdır. Ayrıca yurt dışına ihracat yapabilmeniz için İSO-9001 belgenizin olması gerekiyor. Biz de bu belgeyle birlikte aldığımız test raporu sonucunda 70 saniyenin üzerinde dezenfektan molekülünü yüzeyde tutundurduğumuz mevcuttur" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 31
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Paylaşalım insan indandır
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde tüm hastanelere yeterli sayıda verilmedikçe niye dışarıya satıyoruz. Öncelik bizim değil mi.
    Cevapla
  • Stratejist 4 yıl önce Şikayet Et
    İtalya'ya birkaçı hastaneye gönderin hem sevaptır nomal italyan vatandaşı çocuklar sedyelerde içimiz parçalandı imkan varsa gönderin reklamı da olur. Allah güç kuvvet versin.
    Cevapla
  • S-P-J 4 yıl önce Şikayet Et
    özellikle hastanelerde dışarda görev yapan polis jandarma için gerekli lütfen yetkililer bize teminini sağlayın.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahin kudretini gör ey ademoglu kibirlendin büyüklük tasladin halbuki bir hic oldugunu unuttun Dünyada onca zulüme sessiz kaldin ben nefsimin istedigini yaparim canim nasil isterse öyle yasarim dedin ne erkegi ne kadini Allaha karsi pek nankör oldun istedigimi yaparim özgürüm dedin iste gör bakalim mutlak güc ve kudret sahibi Allahin gücünü ufacik bir virüs ile tüm insanlik tüm Dünya perisan oldun kardeslerim hepimiz Islamiyete sikica sarilalim vallahi baska kurtulus yok artik nefislere göre degil Allahin emirlerine göre yasiyalim insallah hepimiz icin söylüyorum
    Cevapla
  • Ankarali 4 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle