Mahkeme, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerine yaptığı itirazı reddetti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının kültür-sanat faaliyetleri için kiralanması ihalesinin iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz reddedildi. İmamoğlu, "Zamanlaması manidar" dedi.

Mahkeme, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerine yaptığı itirazı reddetti
Mahkeme, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerine yaptığı itirazı reddetti
GİRİŞ 03.04.2020 19:25 GÜNCELLEME 03.04.2020 19:26
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında kültür-sanat faaliyetleri için girdiği TCDD'nin kiralama ihalesine yaptığı itirazda sonuç belli oldu.

 

 

Kararı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından duyurdu.

"ZAMANLAMASI MANİDAR"

 

 

İmamoğlu ihalenin iptaline yönelik yaptıkları itirazın reddedildiğini şu sözlerle duyurdu: "Mahkeme, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ile ilgili ihaleye itirazımızı reddetti. İstanbullular adına, şehrin tarihi, kültürel ve doğal varlıklarını korumaya devam edeceğiz ve kararı Danıştay'a götüreceğiz."

İBB Başkanı ayrıca kararın verilme zamanını da eleştirdi ve"Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır" dedi.

NE OLMUŞTU?

TCDD, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında bulunan depoları kültür ve sanat faaliyetlerinde kullanılması amacıyla kiralamak için ihaleye çıkmıştı. İhaleye katılanlardan da biri de İBB'ydi. İBB, iştiraklerinden oluşan konsorsiyumla katıldığı ihalede pazarlık için davet edilmedi ve ihale diğer şirkete verildi. Bu kararın ardından İBB'nin avukatları da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne ihalenin iptali için başvuruda bulundu.

YORUMLAR 20
  • Edebali 4 yıl önce Şikayet Et
    Imamoglu en iyisi siz istifa edin ıstanbul size beş gömlek büyük geldi bir ilceyle ana kent farklı yönetilir bu işi size ogretmedilermi
    Cevapla
  • hallo 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben de itiraz edeceğim. 500 $ verecektim. İmamoğlu madem az parayla ihaleyi kapacağını sanıyor, ben daha az para verip ihaleyi almak istiyorum. Orman kanunu varsa eğer.
    Cevapla
  • Adle 4 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinden ğelenin hepisini yapiyorlarda. CHP yi biliyoruz da ÌP Saddet boynunuz altinda kala emi.
    Cevapla
  • Adle 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir vatan hayini bunlar ya Bunlara oy verenler bunlari bilmiyorlarmi.
    Cevapla
  • İsm@il 4 yıl önce Şikayet Et
    Bire zübük ikitellide ki şehir hastenesının yollarını yapmaya odenek yok diyorsun.Tutturmüş sirkeci haydarpaşa sözde kultur ihalesi buraya verecen 300 milyonu senden istenenleri yapmak için harça hani istanbul bizim idi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle