Bakan Varank'tan aşı açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "COVID-19 Platformu altında 7 aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 ilaç geliştirme projesi yer alıyor'' dedi.

GİRİŞ 02.04.2020 11:00 GÜNCELLEME 02.04.2020 11:31
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs aşısına ilişkin çalışmalarla ilgili Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı'nda konuştu. 

 

 

Bakan Varank, yaptığı açıklamada, "COVID-19 Platformu altında 7 aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 ilaç geliştirme projesi yer alıyor. Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda önemli yetkinlikler var. Çok hızlı netice alabileceğimiz yenilikçi yaklaşımlar belirlendi" ifadelerini kullandı.

COVID-19 TEDBİRLERİ

Bakan Varank, "Bu süreçte emekçilerimizin işini kaybetmemesi, hanelerin gelir seviyesinin korunması kırmızı çizgimiz" şeklinde konuştu.

 

 

Varank, Covid-19'a yönelik çalışmalarla ilgili de ''Gerekirse bakanlığımızın tüm kaynaklarını bu iş için kullanmamızın önünde hiçbir engel yok'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    aşıyı ilacı bulan ülkenin sırtı yere gelmez.
    Cevapla
  • England ìşci 3 yıl önce Şikayet Et
    Vekilimiz Allahdir.inşallah buluruz.Rabbim şafi sıfatını tecelli etsin .
    Cevapla
  • 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafi inşallah
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Duamız sizlerle İnşallah aşıda ilaçta kısa sürede bizim bilim insanlarımız tarafından bulunur.
    Cevapla
  • inşallah 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım nasib et
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Her çeşit bitki özünü böcek çeşitlerini kimyasalını değerlendirmelisiniz. Vücut korona virüsüne antikor üretiyor bu antikorun kimyasalı bir bitkide olabilir veya hayvan kanında sıvısında olabilir. Antikorun Nasıl aktive olduğunun analizi yapılabilir. Benzerleri eşleştirilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle