IMF: Türkiye yardım istemedi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, Türkiye ve Rusya hariç, Orta ve Doğu Avrupa'daki AB dışı gelişmekte olan 9 ekonominin çoğunun hızlı finansman desteği kapsamında, acil yardım başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

IMF: Türkiye yardım istemedi
IMF: Türkiye yardım istemedi
GİRİŞ 31.03.2020 00:03 GÜNCELLEME 31.03.2020 00:24
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, Avrupa'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) krizi ve IMF'nin müdahalesine ilişkin bir blog yazısı kaleme aldı.

 

 

Kovid-19'un Avrupa'yı sert bir şekilde vurduğuna dikkati çeken Thomsen, krizin ne kadar süreceği bilinmese de ağır bir ekonomik etkisinin olacağını aktardı.

Thomsen, Avrupa'nın büyük ekonomilerinde, ekonomik çıktının yaklaşık 3'te birini oluşturan, zorunlu olmayan hizmetlerin durdurulduğuna işaret ederek, "Bu sektörlerin kapalı kaldığı her ay, yıllık GSYH'de yüzde 3'lük bir düşüş anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

"Avrupa'da derin bir resesyon bu yıl kaçınılmaz "

Avrupa'da derin bir resesyonun bu yıl kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Thomsen, bölgedeki tüm ülkelerin krize agresif bir yanıt vermesi gerektiğini ancak müdahalenin kapsamının Avrupa genelinde farklılık gösterdiğini kaydetti.

Thomsen, Avrupa Merkez Bankası'nın büyük çaplı müdahaleleri ve Avrupalı liderlerin Avrupa İstikrar Mekanizması'na yaptığı "ulusal mali çabalara destek sağlama" çağrısının, kamu borcu yüksek ülkelere, krize yanıt verebilmeleri için gerekli mali alanı sağlamak açısından önemli olduğunu vurguladı.

IMF yardımına ihtiyaç duyan gelişmekte olan ekonomilere de değinen Thomsen, "Rusya ve Türkiye hariç, Orta ve Doğu Avrupa'daki AB üyesi olmayan gelişmekte olan 9 ekonominin çoğu IMF'nin hızlı finansman desteği kapsamında acil yardım başvurusunda bulundu." ifadelerini kullandı.

Thomsen, Kovid-19 krizi kaynaklı baskılara karşı IMF'nin yaklaşık 50 milyar dolarlık acil durum programlarından yararlanmak isteyen 70'ten fazla üye ülke olduğunu da bildirdi.

YORUMLAR 12
  • Ali baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim muhtaç etmesin inşaallah, biz bize yeteriz herkes Allah rızası için zekatını kendine enyakın fakir komşusuna veya Devletin hesap numaralarını verdiği yerlere yatırması halinde hem milli hem dini görevimizi yapmış olacağız Allahın izniyle.
    Cevapla
  • Keskinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye adamoğlu adam Recep Tayyip Erdoğan ve samimi yol arkadaşlarının idaresinde şahlanışta, İMF'DEN NEDEN, KİMLERİN GÜCÜNE GÜÇ KATIP, SONRADA DEVLETE HAD BİLDİRRSİN DİYE ÇARPIK DÜŞÜNCE İÇİNDE KREDİ ALSIN?! TÜRKİYE EMİN ELLERDE!!
    Cevapla
  • AKINCI RUHU 4 yıl önce Şikayet Et
    #BizBizeYeteriz Türkiyem..... Rabbim cc kendinden başkasına muhtaç etmesin inşaAllah ÜLKEMİN, DEVLETİMİN, MİLLETİMİZİN VE REİSİMİN bu sınavdan da yüzünün akıyla, en az zaiyatla kurtulmasını nasip eylesin inşaAllah amiiiin aminn amiiiin
    Cevapla
  • karatay selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    imfden para almayalım kesinlikle kuru ekmek yemeliyiz ama almamalıyız tüm ülkem ufakta olsa bahceniz varsa kendiniz ekin domates salatalık mor pancar maydanoz kabak azda olsa ekiniz kuru ekmegin yaninda yersiniz ben insaallah öyle yapacagım ihtiyacım olmasada bir ihtiyacı olana veririm vitamin verecek bitkileri ekmek gerekir önümüz yaz
    Cevapla
  • muşi dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    muhtaç etme ya Rabbi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle