Araç sahipleri dikkat: Kış lastikleri zorunluluğu 1 Nisan’da sona eriyor

Türkiye'de ticari araçlar, şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunluğu uygulanıyor. Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan’da sona erecek.

Araç sahipleri dikkat: Kış lastikleri zorunluluğu 1 Nisan’da sona eriyor
Araç sahipleri dikkat: Kış lastikleri zorunluluğu 1 Nisan’da sona eriyor
GİRİŞ 29.03.2020 13:14 GÜNCELLEME 31.03.2020 15:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tebliğe göre, Türkiye’de ticari araçlar, şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunluğu uygulanıyor.

 

 

Malatya’da otomobil lastik satıcısı Mahmut Özdoğan, kış lastiğinin önemine temas ederek, araçlarda kış lastiği kullanmanın avantajlarını dile getirip, “Yüksek yola tutunma ve yolu kavrama gücü ile daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlanır. Islak yollar üzerinde daha kısa fren mesafeleri sağlar. Kar, buz, su üzerinde veya çamurlu yüzeylerde araba kullanırken üst düzey güvenlik sağlar” dedi.

YORUMLAR 3
  • kuçuayi 3 yıl önce Şikayet Et
    zorunlu olmadıkça evden çıkmayın lastikleri sonra değişirsiniz
    Cevapla
  • liderr 3 yıl önce Şikayet Et
    Kış lastikleri +7 derece altındaki sıcaklıklar için üretilmiştir. Yaz aylarinda kesinlikle kış lastiği kullanmayın. Havanın ve asfaltın sıcaklığı kış lastigini erken yıpratır ve top atmasını sağlar. Allah muhafaza kazaya sebebiyet verir.
    Cevapla
  • çnra 3 yıl önce Şikayet Et
    Kış lastiğinin iki sezonluk ömrü olduğu söyleniyor.
    Cevapla