3 açıkladı! TBB'nin kredi protokolüne katılacağız
Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Denizbank, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) işletmelere yönelik Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli kredi protokolüne katılma kararı aldı.
Türkiye İş Bankası, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) işletmelere yönelik Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli kredi protokolüne katılma kararı aldı.
İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankanın Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen ve Türkiye'de de yayılım gösteren koronavirüs salgını nedeniyle ekonomiye destek paketini devreye aldığı hatırlatıldı.
Açıklamada, bankanın, TBB'nin bugün duyurduğu ve 30 Mart'tan itibaren geçerli olacak, salgının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerini asgari seviyede tutmak amacıyla devreye alınacak olan "Çek Ödeme Destek Kredisi" ve "Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği" paketlerine katılacağını bildirildi.
YAPI KREDİ
Yapı Kredi, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) işletmelere yönelik Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli kredi protokolüne katılma kararı aldı.
Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, bankanın koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla 23 Mart'ta ekonomik destek paketi açıkladığı hatırlatıldı.
Açıklamada, bankanın, TBB'nin bugün duyurduğu ve 30 Mart'tan itibaren geçerli olacak, salgının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerini asgari seviyede tutmak amacıyla devreye alınacak olan "Çek Ödeme Destek Kredisi" ve "Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği" paketlerine katılacağı bildirildi.
DENİZBANK
DenizBank, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) işletmelere yönelik Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli kredi protokolüne katılma kararı aldı.
DenizBank'tan yapılan açıklamada, TBB tarafından KOBİ, kurumsal ve ticari müşterilere yönelik olarak koronavirüs (Kovid-19) salgınının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerinin en az düzeyde tutulması amacıyla açıklanan "Çek Ödemesi Destek Kredisi" ve "Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği" programlarının 30 Mart'ta başlatılacağı hatırlatıldı.
Her iki kredi paketine de sektör farkı olmaksızın, salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen işletmelerin başvurabileceği belirtilen açıklamada, Çek Ödeme Destek Kredisi ile KOBİ'ler başta olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilere, Hazine destekli, KGF kefaleti ile bugüne kadar gerçek ticari işlemlerine dayalı olarak keşide ettikleri ve edecekleri çeklerinin ödenmesi amacıyla tahsis edilen limitler dahilinde kredi kullandırılmaya devam edileceği bildirildi.
Açıklamada, müşterilerin ticari itibarlarının korunmasına katkı sağlamayı amaçlayan kredinin 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık yüzde 9,5 faiz oranında olacağı kaydedildi.
Bankanın yine başta KOBİ'ler olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin işletme sermayesi ihtiyaçları için açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği"ne başlayacağı duyurulan açıklamada, "Bu kredi desteğini kullanacak firmalar için getirilen ön koşulda, şubat ayı sonu itibarıyla kayıtlı çalışan sayılarında kredi vadesi boyunca azaltma yapmamaları gerekiyor. Yine bu kapsamda teminat eksiği bulunan müşterilerin krediye erişim imkanı için Hazine destekli KGF kefaleti de sağlanabilecek. Kredi, 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık yüzde 9,5 faiz oranında kullandırılacak." ifadelerine yer verildi.