Bakan duyurdu: 15 Nisan'da teslim edilmesi bekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs için aşı çalışmaları olduğunu ve 9 ayda netice alınmasını beklediğini söyledi. Ayrıca "15 Nisan itibarıyla solunum cihazlarının teslim edilmeye başlanmasını bekliyoruz" dedi.

Bakan duyurdu: 15 Nisan'da teslim edilmesi bekleniyor
Bakan duyurdu: 15 Nisan'da teslim edilmesi bekleniyor
GİRİŞ 27.03.2020 13:33 GÜNCELLEME 27.03.2020 16:48
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank koronavirüs aşısına ilişkin önemli açıklamada bulundu.

 

Bakan Varank "Aşı çalışmaları için üniversiteleri destekliyoruz. Aşı ve ilaç için birçok üniversitemiz çalışıyor. Tanı kitleri ve tedavi yöntemleri için de çalışılıyor. Çalışmalara katkı sağlamak isteyen herkesi katılıma alabiliriz. Çalışıyoruz. Hedefimiz 9 ay gibi bir sürede netice alabilmek. Alt platform çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Bilim insanlarımız çok güçlü neden sonuç almayalım. Gelişmelerimizi tubitak.gov.tr'den takip edebilirler." dedi.

15 NİSAN'DA TESLİM EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Türkiye'nin, kişi başına düşen yoğun bakım yatağı ve solunum cihazı bakımından diğer ülkelere göre nispeten iyi durumda olduğunu vurgulayan Varank, "Bu, ileride solunum cihazına ihtiyacımız olmayacağı anlamına gelmiyor. Bizim ihtiyacımız olmasa bile bu cihazlara erişimi olmayan ülkelere destek verme açısından da bunları üretebiliyor olmamız çok stratejik." ifadelerini kullandı.

Varank, BIOSIS isimli uluslararası standartlarda bir firmanın profesyonel solunum cihazlarının yerli üretimini yapıp pilot olarak Türkiye'deki hastanelerde kullanılmasını sağladıklarını anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu firmamızla hemen bağlantıya geçtik. Solunum cihazlarının seri üretimiyle ilgili kendilerine yardımcı olmaya çalıştık. Burada üretim kabiliyetleri yüksek firmalarımızla iletişime geçtik. Milli firmalarımız da hem kabiliyetlerini açtılar hem de Sağlık Bakanlığına hediye etmek üzere 1000'in üzerinde cihaz siparişlerini verdiler. Sağlık Bakanlığımız da bu işe liderlik ederek seri üretiminin yapılması için 5 bin sipariş verdi. Böylece bu cihazların seri üretimi için her türlü altyapıyı oluşturmuş olduk.

Seri üretimi de Arçelik üstlenmeyi kabul etti. Çeşitli firmalardan 50'nin üzerinde mühendis, üretimi hızlandırabilmek üzere bir araya geldi. Hedefimiz 15 Nisan itibarıyla yerli solunum cihazlarının teslim edilmeye başlanması."

Dünyada solunum cihazı ihtiyacı varken Türkiye'deki kapasitenin buna yetiyor olmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Varank, sağlık alanında da "Milli Teknoloji Hamlesi"nin başarılacağına inandıklarını dile getirdi.

YORUMLAR 34
  • Kaleli Er 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim tez zamanda , Askeri alandaki millileşme hamlemizi , kesinlikle ( Yüksek teknolojili ) tıbbi cihazlar , kamera ve termal sisyemlerde de yapmamız gerekli .
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    arge çalışmaları maliyet isteyen işler. sayın bakan bağış fonu oluşturup, halkında desteğiyle bu yapılacak işlere ve alınacak tıbbı cihazlara destek alternatifi oluşturulsa nasıl olur acaba
    Cevapla
  • İsimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    9 Ay aman sakın DSÖ duymasın KUDURUR kedileri aşı 18 ayda hazır olur ve hiçbir ülke tek başınA başaramaz diyor sabki Aba altından Sopa gösteriyorlar insanlari virüsten kurtarırsanız sizi vururuz dercesine Fransa Doktoruna teşekkür yagmak yerine TEHDİTLER Yığması gibi
    Cevapla
  • nimet 4 yıl önce Şikayet Et
    Katılımcılara helal olsun. Gönülden dualarımızla destekliyoruz.
    Cevapla
  • Şafi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim bilim adamlarımızın zekasını açık etsin inşaallah 9 aya kalmadan aşıyı kısa sürede yaparız amin amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle