Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'a uyarı: Koroanvirüsü yayabilir, erteleyin!

Çay gübrelemesi işi için üretim yapılan Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'a il dışından müstahsil geldiğine işaret eden Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, bu kişilerin hastalığın yayılmasına sebep olabileceğine vurgu yaparak koronavirüsle mücadele kapsamında yaş çay üreticilerinin bahçe gübrelemesini birinci sürgünden sonraya bırakmasını istedi.

Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'a uyarı: Koroanvirüsü yayabilir, erteleyin!
Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'a uyarı: Koroanvirüsü yayabilir, erteleyin!
GİRİŞ 25.03.2020 16:21 GÜNCELLEME 25.03.2020 16:21
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'da 785 bin 692 metrekare alanda 199 bin 645 kayıtlı üretici bulunduğunu hatırlattı.

 

 

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tüm dünyada olduğu Türkiye'de de yayılım gösterdiğini anımsatan Erdoğan, virüsün yayılmaması için devletin aldığı önlemlerin yanında bölgeye özgü önlemlerin de alınması gerektiğini kaydetti.

BİRİNCİ SÜRGÜN SONUNA ERTELEYİN

 

 

Erdoğan, çay gübrelemesi işi için üretim yapılan Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'a il dışından müstahsil geldiğine işaret ederek, "Bu kişilerin hastalığın yayılmasına sebep olabilecekleri veya oldukları aşikardır. Üreticilerimizin bölgemize gelmemesi ve bu işi birinci sürgün sonuna ertelemesinin Kovid-19 virüsünün yayılımını bölgemizde en aza indireceği, kendilerini yolculuktan kaynaklı riskten de koruyacağı yetkililer tarafından belirtilmektedir." ifadesini kullandı.

VERİMDEN ENDİŞE ETMEYİN

Üreticilerin verimden endişe etmemesini isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çay müstahsilleri gübrelemenin geç yapılmasından dolayı endişelenmesin. Ziraat mühendisleri tarafından yaş çay gübreleme işinin birinci sürgün sonunda yapılmasının çay kalitesi ve veriminde hiçbir kayıp olmayacağı, bitkinin kış boyunca dinlendiği, gerekli enzimleri topraktan aldığı belirtilmektedir. Gübrenin ikinci sürgün başlarında verilmesi sonraki sürgünlerde kalite açısından daha faydalı olacaktır. Bütün dünyayla birlikte ülkemiz çok zor bir süreçten geçmektedir. Bu hastalığın yayılmaması için elimizden geleni yapmalıyız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • Ayhan Durak 4 yıl önce Şikayet Et
    Artvinli olarak bu illerin insanını çok iyi bilirim! "Bana bir şey olmaz" mantığı maalesef... Bekleyin kardeşlerim, devletimiz unutmaz sizi.
    Cevapla
  • Şahin bey 4 yıl önce Şikayet Et
    En iyisi hayvan kermesi tamamen dogal vürüsfalan tanımaz
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Korona virüs etkisini yitirene kadar belli bir süre bitkileri gübrelemek yerine parazitleri mikropları virüsleri öldüren tarım kirecinin kullanılması daha iyi olur diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Savaşın içindeyiz 4 yıl önce Şikayet Et
    İyiki çayın iyi geldiği söylentisi çıktı...
    Cevapla
  • Rizeli 4 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim gübreyi zaten aile fertleri atıyor herkezin bahçesi ayrı kimse yan yana gelmiyordu. Bi arkadaş yazmış gübreyi atali çok oldi diye gübreleme işi nisan ayinin 10 dan sonra olani makbuldür. martda atılan gübrenin 3 caya bir faydası olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle