S&P'dan korkutan uyarı: Ekonomi ölümcül darbe alacak

S&P, küresel ekonomik aktivitenin koronavirüs salgınından ciddi şekilde etkilenmesinin beklendiğini açıkladı.

S&P'dan korkutan uyarı: Ekonomi ölümcül darbe alacak
S&P'dan korkutan uyarı: Ekonomi ölümcül darbe alacak
GİRİŞ 25.03.2020 15:44 GÜNCELLEME 25.03.2020 15:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) tarafından yapılan açıklamada, ABD ekonomisine ilişkin bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 0,6 olan daralma beklentisinin, halihazırda iki katına çıktığı kaydedildi.

 

 

S&P açıklamasında, “Koronavirüs salgınının yayılma hızını azaltmak için alınan önlemlerin ardından küresel ekonomik aktivitenin büyük bir darbe alacağı artık kesin” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Avrupa’da bu yılın ilk yarısında ekonomik daralmanın ABD’dekine benzer şekilde gerçekleşmesinin beklendiği belirtilirken, erken görülen ekonomik etkiler nedeniyle bu yılın ilk çeyreğindeki daralmanın ikinci çeyrektekinden daha fazla olabileceği kaydedildi.

 

 

ÇİN EKONOMİSİNDE DENGELENME

Koronavirüsün Çin’de yayılmasının büyük oranda kontrol altına alındığı ifade edilen açıklamada, ülke ekonomisinde dengelenmenin görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Çin’de resmi verilere ilaveten trafik ve yükleme verilerinin de ekonomik aktivitenin iyileşme eğiliminde olduğuna işaret ettiği kaydedildi.

Çin ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 13 seviyesinde daralma göstermesinin öngörüldüğü belirtilen S&P açıklamasında, bununla birlikte ikinci çeyrekte yeniden büyümeye geçilmesini beklendiği belirtildi.

Açıklamada, küresel ölçekte koronavirüsün etkilerinin en son Brezilya, Hindistan ve Meksika’nın içerisinde bulunduğu gelişen ekonomilerde hissedilmesinin beklendiği, bu ekonomilerin de bu yılın ikinci çeyreğinde çift hanelerde daralama gösterebileceği kaydedildi.

YORUMLAR 3
  • Sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Millet can derdinde ekonomi düşünen mi var şu an. Canımız sağolsun gerisi önemli değil.
    Cevapla
  • Konya ..42 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi artık hortumcular,27 bankayı batırıp yurt dışına kaçıp oralarda türkiyenn parası yiyenler çok şükür ÜLKEMİZİ yönetmiyor...Türk ekenomisi rolantiye girdi FAKAT 3 ay sonra her taraf harekete geçecek ALLAHIN İZNİYLE...
    Cevapla
  • teknisyen 4 yıl önce Şikayet Et
    Odarbeyi alacak olan sizlersiniz inş daha beter olursunuz namuzsuslar
    Cevapla