Yasaklanmıştı! Erdoğan 1 yıl önce üretimi başlattı! Koroanvirüs salgınında işe yaradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl yaptığı çağrıyla tekrar üretimine hız verilen kenevir, koronavirüs salgınında maske üretimine yaradı. Rize’nin İyidere ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından kenevirden imal edilen Rize bezi ile yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için maske üretildi.

Yasaklanmıştı! Erdoğan 1 yıl önce üretimi başlattı! Koroanvirüs salgınında işe yaradı
Yasaklanmıştı! Erdoğan 1 yıl önce üretimi başlattı! Koroanvirüs salgınında işe yaradı
GİRİŞ 24.03.2020 17:13 GÜNCELLEME 24.03.2020 17:37
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla tekrar üretimine hız verilen bir çok alanda kullanılan Kenevir'den maske üretildi. Rize’de kenevirden yapılma Rize bezleri koronavirüs ile mücadelede kullanılmaya başlandı.

 

 

İyidere ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından üretilen ve anti bakteriyel bir ürün olan Rize bezinden yapılan maskeler halka dağıtıldı.

‘ANTİBAKTERİYEL BİR BEZ OLDUĞU İÇİN BÖYLE BİR İŞE GİRİŞTİK’

 

 

Karaborsaya düşen maskelerin vatandaşla ücretsiz olarak buluşturulmasını hedeflediklerini dile getiren İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, şunları söyledi:

“Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vakasından sonra ülkemizin ve devletimizin aldığı önlemler ortada. Yaklaşık 2 haftadır yoğun bir şekilde mücadele devam ediyor. Bu mücadelenin içerisinde almamız gereken önlemleri de devletimizin bildirgesi çerçevesinde kaymakamlığımız ile birlikte ortak bildirgeler ile almaya çalışıyoruz. 'Ne yapabiliriz?' diye düşündük ve en büyük olayın işportacıların eline düşen maske olayı vardı. Maske olayı aklımıza geldi. Rize beziyle bu işi aşabilir miyiz diye baktık. Anti bakteriyel bir bez olduğu için de böyle bir işe giriştik."

Başkan Mete ve beraberindekiler daha sonra kursiyerler tarafından evlerde Rize bezinden dikilen maskeleri sokakta bulunan vatandaşlara ve esnafa dağıttı.

YORUMLAR 22
  • Bozok yaylası 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehir hastanelerine ne gerek vardı diyen CHP zihniyeti reisin icraatlarını siz hayel etmeyi bırakın rüyanızda bile göremezsiniz sebebi onun yolu İslam sizin yolunuz ve arkadaşınız yalan ve şeytan
    Cevapla
  • happy printer 4 yıl önce Şikayet Et
    çiçeklerinide biz alalım bu sıkıntıda iyi gider.
    Cevapla
  • Virüs bakterimi 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi haber ama korona da işe yaramaz. Korona bakter değil virüs..
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakteri kendisi hücredir, virüs ise hücrenin içine girebilecek kadar küçük bir yapıdır. Yani virüsler insanın hücrelerini ele geçirir. Öyle uyduruk maskelerle de bu virüsler durdurulamaz. ABEK tam yüz maske değilse bir işe yaramazlar. Yani gaz maskesi seviyesinde maske gerekiyor. Kendinizi kandırmayın diyor.
    Cevapla
  • M.D. 4 yıl önce Şikayet Et
    Açıklarmısın, detaylı olsun lütfen biz bu farkı bilmiyoruz.
    Cevapla
  • AYKIRI 4 yıl önce Şikayet Et
    antibakteriyel ile virüs ne alaka. sanırım aradaki farkı öğrenememiş....
    Cevapla
  • Muharrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Özür dilerim yanlışlıkla basılmıştır
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu reis olmasa halimiz ne olurdu ?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle