Halkbank'tan esnafa kredi desteği

Halkbank, ayrım yapmaksızın tüm esnafa 25 bin lira nakit kredi ve 25 bin lira ticari kart desteği verecek. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından iki desteği devreye aldıklarını duyurdu.

Halkbank'tan esnafa kredi desteği
Halkbank'tan esnafa kredi desteği
GİRİŞ 24.03.2020 14:02 GÜNCELLEME 24.03.2020 15:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında reel ekonomiye desteğini  sürdüren Halkbank, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla esnaf ve sanatkârlara yönelik Esnaf Destek Paketi'ni açıkladı.

 

 

Destek paketi ile devletin kamu sağlığını ve ekonomik istikrarı  eşgüdümlü korumak üzere salgına karşı kararlılıkla yürüttüğü  mücadelenin bir parçası olunması amaçlanmakta olup paket kapsamında İşletme Kredisi ve Paraf Esnaf Kart ürünleri sunulmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle kredi kullandırımlarına  yönelik uygulama devam etmektedir. Esnaf Destek Paketi kapsamında,  bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan esnaf ve  sanatkarların da  imkanlardan istifade edebilmesi amaçlanmıştır. Bu  kapsamda esnafa kullandırılacak İşletme Kredisinin limiti 25 bin TL,  vadesi 36 ay olarak belirlenmiş ve 6 aya kadar da ödemesiz dönem  uygulanabilecektir.

 

 

İşletme kredisi yanında, esnaf ve sanatkârların mal ve hizmet  alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri, çek ve senet  işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını  düzenleyebilecekleri, çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar  sağlayabilecekleri Paraf Esnaf Kart Destek paketi kapsamında 25 bin TL'ye kadar limitli olarak ayrıca tanımlanabilecektir.
Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında esnafa özel iki yeni ürün Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli işletme kredisinden esnaf  ve sanatkâr odalarına kayıtlı esnaf ve sanatkârlar  yararlanabilecektir.

Esnaf ve sanatkârların ağırlıklı olarak faaliyet göstermekte  olduğu, perakende ticaret, ulaştırma, imalat ve yiyecek-konaklama  meslek kolları başta olmak üzere esnaf ve sanatkârlara yüzde 4,5 faiz  oranı ile 25 bin TL limitli İşletme kredisi kullandırılması  amaçlanmaktadır.

İşletme kredisi yanında  3 ay ödemesiz dönemli, 12 aya kadar  vadeli, 25 bin TL'ye kadar limitli Paraf Esnaf Kart ile esnaf ve  sanatkârlar mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem  yapabilecek, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek  nakit akışlarını düzenleyebilecek, çalıştıkları tedarikçilerden de  avantajlar sağlayabilecektir.

Bakan Albayrak: İki desteği devreye alıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Halkbank aracılığıyla esnafımız için çok önemli iki desteği devreye alıyoruz.

Hazine destekli bu iki finansman aracını, hiçbir ayrım yapmaksızın, tüm esnafımızın hizmetine sunuyoruz.

Ekonomik İstikrar Kalkanı ile iş dünyamızın ve esnafımızın yanındayız."

YORUMLAR 7
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim bi işletmem vardı iki yıl önce kapatmak zorunda kaldım bir sürü kredi kredi kartı borcum yüzünden icralığım 4 tane varlık şirketine yapılandırılmış borcum var çalışamadığım için ödeme yapamıyacam bu ay anlaşmaya uymadığım için anlaşmamız bozulacak yine bir sürü faiz bindirecekler ben napıyım şimdi
    Cevapla
  • tufan 4 yıl önce Şikayet Et
    boylesi donemde reis esnafi faize bulastirma ver esnafa 50.bin cansuyu olsun islerimiz bitik
    Cevapla
  • tufan 4 yıl önce Şikayet Et
    neden sadece halk bank ya vakif ve ziraat yokmu
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet sayın bakan bey bize faiz haram biz ne yapacağız
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya faiz haramdır deyip krediden uzak duran esnafa ne vereceksiniz, ben faiz yüzünden kredi kullanmıyorum bana da yardım lütfen
    Cevapla
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Isi faize vurursan altin veya deger kayip edip deger kazanan seylerde bulundurmaman lazim .
    Cevapla
  • sado 4 yıl önce Şikayet Et
    kardesim okuman yokmu krediyi istemiyosan kart var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle