Kırıkkale’den günlük 200 bin litre çıkıyor! İlk kez Almanya’ya ihraç edilecek

Kırıkkale’nin Delice ilçesindeki dağın eteklerinden günlük 200 bin litre olarak çıkarılan antiviral özellikli sıvı kaynak tuzunun, korona virüsüne (Covid-19) karşı dezenfektan olarak kullanılabileceği belirtildi.

Kırıkkale’den günlük 200 bin litre çıkıyor! İlk kez Almanya’ya ihraç edilecek
Kırıkkale’den günlük 200 bin litre çıkıyor! İlk kez Almanya’ya ihraç edilecek
GİRİŞ 23.03.2020 12:16 GÜNCELLEME 23.03.2020 13:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kırıkkale’nin Delice ilçesindeki dağ eteklerinde bulunan fay hattından günlük 200 bin litre yeryüzüne çıkan antiviral özellikli doğal kaynak suyundan elde edilen tuz, kısa sürede talep görmeye başladı. Daha önce dünyaca ünlü futbol takımı Arsenal futbolcularının da tükettiği tuz, başta ABD ve Almanya olmak üzere Japonya, İngiltere, Danimarka, Avustralya, Belçika, Yeni Zelanda gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Dünyanın en düşük sodyum oranına sahip olan ve mineral zenginliğiyle öne çıkan tuzun sıvı hali de üretime geçti. Litrelik ve sprey olarak üretime başlanan tuzlu su, yurt içindeki sofralarda yerini alırken ilk ihracatın da Almanya’ya yapılması planlanıyor. Korona virüse (Covid-19) karşı antiviral bakteri öldürme özelliği bulunan sıvı kaynak tuzunun uzmanlarca tavsiye edildiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Gözüyukarı; suyun el, ağız, burun ve yüz de dezenfektan olarak kullanılabileceğini söyledi.

 

“BAKTERİ ÖLDÜRME ÖZELLİĞİ OLDUĞU İÇİN ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM”

 

 

Gözüyukarı, “Bir fay kırığı hattından çıkan su hattı binlerce ton kristal kaya tuzlarının içinden geçiyor. Toprağın altında bir müddet dolaştıktan sonra toprak minerallerini toplayıp yeryüzüne çıkıyor. Tüm dünyayı kasıp kavuran Korona virüs vakası var. Bu suda antiviral bakteri öldürme özelliği olduğu için şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.

“İNANILMAZ BİR FAYDASI VAR”

Bağışıklık sistemini güçlendirdiğini anlatan Gözüyukarı, şunları kaydetti:
“Tene ele sürdüğünüz zaman mikropları ve virüsleri yok ediyor. Ağızda gargara yoluyla tene bir sprey yardımıyla kullananlar var. İnanılmaz bir faydası var. Büyük bir bardak suya bir yemek kaşığı katıp gece yatarken sabah aç karnına kullandığınız zaman kendini daha güçlü ve dinamik hissediyorsun. Prostat gibi sıkıntılar varsa bir ay içerisinde yok ediyor. Kramp ağrıları eklem ağrıları hızlı bir şekilde kayboluyor.”

"ŞU ANDA ALMANYA’DAN BİZDEN SIVI TUZ TALEBİ GELDİ”

Yaklaşık günlük olarak 200 bin litre kadar su aktığını belirten Gözüyukarı, “Bunun gibi birkaç noktadan akıyor. Bunları doğal havuzlarda kurutarak tuz haline getiriyoruz. Tuza doymuş bir şekilde akıyoruz. İçindeki tuz oranı yüzde 28.4 oranında. Şu anda Almanya’dan bizden sıvı tuz talebi geldi. Hazırlıkları yapıyoruz. Yurt dışına bu şekilde sıvı tuz göndereceğiz ilk defa. Şu an dünyanın en iyi tuzu diyebilirim sodyumu da en düşük o yüzden tansiyon hastaları falan rahatlıkla kullanabilir” diye konuştu.

"DÜNYANIN EN KALİTELİ TUZU”

Kırıkkale Üniversitesi 6 ay boyunca literatür çalışmasının yapıldığını aktaran Gözüyukaru, dünyanın en kaliteli olduğunu ve magnezyum bakımından da zengin minerallerin tespit edildiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Ev hanımı 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok pahalı alamıyoruz bizde faylalanalım önce vatan
    Cevapla
  • M.i.k 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs tahlil numunesi burun yolunun son noktasından alınıyor yani orada canlı virüs varsa pozitif sayılıyorsunuz eğer bulunduğunuz ortamda pozitif kişi varsa virüsü kapsanız bile eğer erken müdahale yapabilirseniz çok basit olarak yok etme şansınız var ve şüpheli ortamlarda bulunduğunuzda her iki saatte burunun bitimine kadar yani ağız yutağında hissedene kadar az tuzlu veyahut az sirkeli suyu burnunuzdan çekin pozitif olmayacığızdan emin olabilirsiniz saygılar.
    Cevapla
  • TuncTunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Her ülkeye satin bize kalmasin.
    Cevapla
  • Harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben aldım dün
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çare Kırıkkale den gelecek gene herhalde başkent yapın şu şehri diyorum . :D Uyanıklar stok yapmaya başlamış bile.
    Cevapla
  • fani 4 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışına gönderene kadar böyle bir milli serveti ülkende kullanmak daha hayırlı olmaz mı ???
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    önce parra
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle