Bankaların mesai saatleri değişti!

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) tüm bankaların mesai saatlerine yönelik tavsiye kararının ardından bazı bankalar çalışma saatlerinde değişikliğe gitti. Kararın ardından Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Türk Ekonomi Bankası, QNB Finansbank, Yapı Kredi Bankası, Alternatif Bank ve Akbank açıklama yaparak yeni mesai saatlerini duyurdu.

Bankaların mesai saatleri değişti!
Bankaların mesai saatleri değişti!
GİRİŞ 22.03.2020 22:51 GÜNCELLEME 23.03.2020 11:24
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), tüm bankaların mesai saatlerine yönelik tavsiye kararı aldı.

 

TBB’den bankalara gönderilen tavsiye kararında, yeni mesai saati 12.00 ile 17.00 arası olarak belirlendi.

ALTERNATİF BANK ÇALIŞMA SAATLERİNİ GÜNCELLEDİ

Alternatif Bank şubeleri, bugünden itibaren 12.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Alternatif Bank, dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla aldığı tedbirler kapsamında şube çalışma saatlerinde düzenlemeye gitti. Bankanın şubeleri, bugünden itibaren 12.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Alternatif Bank, toplum sağlığı adına riskleri düşük seviyede tutmak amacıyla müşterilerini, yenilenen internet bankacılığı ve mobil bankacılık, ATM'ler ve 444 00 55 numaralı müşteri iletişim merkezi kanallarına yönlendiriyor. Müşterilerinin sağlıklarını korumaları amacıyla sosyal mesafelerini artırmalarını, gerekli haller dışında evlerinde kalmalarını, alışverişlerde nakit yerine banka kartı veya kredi kartı ile ödeme yapmalarını öneriyor. Şube dışı kanallardan işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için de ATM'lerden çekilebilecek günlük para çekme limitini 3 bin liraya yükseltirken, internet ve mobil bankacılık kanalları üzerinden EFT ve havale işlemlerini ise bir ay süreyle ücretsiz hale getirdi. 

Banka, çalışanlarının sağlığını koruyacak tedbirler kapsamında da şube ve genel müdürlük personeline evden çalışma imkanı sağlamış, eğitim ve etkinliklerini ertelerken, iş seyahatlerini ve toplantılarını asgari düzeye indirmişti. 

İŞ BANKASI’NDAN ‘MESAİ SAATİ’ AÇIKLAMASI

 

Türkiye İş Bankası tarafından yapılan açıklamada “Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek, sizlerin, çalışanlarımızı ve toplumumuzun sağlığını korumak amacıyla şubelerimizin gişe çalışma saatleri, 23.03.2020 Pazartesi gününden itibaren saat 12.00-17.00 arası olacak şekilde değiştirilmiştir” denildi.

GARANTİ’DEN CORONA VİRÜSÜ TEDBİRİ

Garanti Bankası, corona virüsü tedbirleri kapsamonda şubelerinin çalışma saatlerinin değiştirdiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren geçici olarak 12.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet vereceğiz” denildi.

TEB DE ÇALIŞMA SAATLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Türk Ekonomi Bankası, şubelerinin hafta içi her gün 12.00-17.00 saatleri arasında hizmet vereceğini açıkladı.

FİNANSBANK’TAN AÇIKLAMA

QNB Finansbank, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm şubelerinin 12.00-17.00 arasında hizmet vereceğini duyurdu.

YAPI KREDİ DE DUYURDU

Yapı Kredi Bankası tarafından çalışma saatlerine dair yapılan açıklamada “Sizlerin ve çalışanlarımızın sağlığı için aldığımız koruyucu önlemler çerçevesinde, 23 Mart Pazartesi itibarıyla tüm şubelerimiz hafta için her gün yalnızca 12.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecektir” ifadeleri kullanıldı.

AKBANK ÇALIŞMA SAATLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Akbank da şubelerinin çalışma saatlerinin değiştirildiğini duyurdu. Bankanın açıklamasında “23.03.2020 tarihinden itibaren 12.00-17.00 saatleri arasında hizmt vereceğiz” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 37
  • amele 4 yıl önce Şikayet Et
    biz özel sektör çalışanlarının çalışma saatleri normalde bile belli değil patron kafasına göre ayarlıyor...
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gördüğüm duyduğun en saçma karar. Virüsün daha çok yayılmasına adeta çanak tutmak. mesai saatlerini azaltmak değil arttırmak lazım ki banka önlerinde izdiham ve yığılma olmasın. Kalabalıklar oluşturmaya mı çalışılıyor...
    Cevapla
  • antibirdusunce:) 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı meslekleri seçerken savaş, salgın vb durumları düşünmek gerekiyor. 4x4 aracının seferberlik ile elinden alınabilmesi gibi düşünebilirsiniz. Toplumun çıkarı için bankacıların kendilerinden feragat vermeleri gerekiyor. Hem toplum sağlığı, hem de bu toplumun maaş aldığı para birimini korumak adına.
    Cevapla
  • Birdusunce 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklisiniz çünkü bank çalışanları inan değil. Onlar corinaya mruz kalmuyotlar .Bankaya gitmek yerine online yaparsanız islemleri o sırayı da beklemek zorund kalmazsiniz
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bankaya sırayla alsınlar, 12 den 5 e kadar çok kalabalık olur ne anladık bu işten
    Cevapla
  • Ziraat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde yaşanan salgın da üzerimize düşen büyük görevler bilinç ile çalışma saatlerimizjn aynı kalması gerektiğini düşünerek 09.00 19.00 arasında çalışmaya devam edeceğiz Demiş
    Cevapla
  • Bankacı 4 yıl önce Şikayet Et
    4 banka hariç hepsi aynı saatte hizmete devam edecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle