Bakan açıkladı: Sağlık çalışanları için ücretsiz olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı fedakarca savaş veren sağlık çalışanlarını, İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray ve İzmir'de İzban'dan bugün itibarıyla ücretsiz faydalanacağını bildirdi.

Bakan açıkladı: Sağlık çalışanları için ücretsiz olacak
Bakan açıkladı: Sağlık çalışanları için ücretsiz olacak
GİRİŞ 22.03.2020 15:27 GÜNCELLEME 22.03.2020 15:43
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Kovid-19'a yakalanan hastaların iyileştirilmesi için fedakarca çalışan sağlıkçılara teşekkür etti.

Dünya genelinde binlerce insanın ölümüne neden olan Kovid-19’a karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hükümetin ve milletin canla başla savaş verdiğini dile getiren Turhan, şöyle devam etti:

 

"Bu savaşın en önünde her türlü tehlikeyi göze alarak görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarımız için ne yapsak azdır. Biz de işlerinden yorgun argın evlerine dönecek sağlık çalışanlarımızı İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İzban’da ücretsiz olarak ağırlayacağız. Söz konusu uygulama bugün itibarıyla başlayacak."

"Sağlık çalışanlarımızı ayakta alkışlıyoruz"

Sağlık çalışanlarının Marmaray, Başkentray ve İzban’dan faydalanmak için sadece kimliklerini göstermelerinin yeterli olacağına dikkati çeken Turhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ailesi olarak sağlık çalışanlarının fedakarca mücadelelerinde her zaman yanlarında olduklarını bildirdi.

Turhan, tüm Türkiye gibi tüm sağlık çalışanlarımızı ayakta alkışladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 41
  • Taksici 3 yıl önce Şikayet Et
    Ücretsiz yapmak yerine servis verin .hurra hepsi toplutasimada risk oluşturur.ozelhastane su bile ücretsiz diye hemşire doktoru geç kaloriferci sine kadar bu kart gosteriyo .sonu nasıl olur asgari ücret te çalışmasın iş i olmayan napsin .
    Cevapla
  • Konya eğitim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal mesafeyi koru derken toplu taşıma..... Şunu unutmayın bu hastaların içine giren sağlıkçıların %90 u bu virüs ile bulaşacak... Ve sen bu sağlıkçıyı toplu taşıma ile vatandaşın içine atacaksın... Biz kendi evimizde çoluk çocuk odalarımızdan çıkmıyorken. sofra kurup birlikte yemek yiyemiyorken ....Bu yanlış bir şey. Sayın bakan sen bu hastalarla bizi ne kadar az yüz göz edersen biz o kadar az bulaşa maruz kalırız. 24 saat içinde bir hemşire en az 4 kez o hastanın tansiyonunu, nabızını, oksijenini ölçecek ve tedavisini verecek. Biz bunu 2 ye indirirsek bulaş ihtimalide o kadar azalır. Sağlıkçılara 24 saat yerine 8 saatlik vardiyalarla çalışma gelmeli.
    Cevapla
  • kartal 1 4 yıl önce Şikayet Et
    sağlık çalışanları için çalıştı ğı hastane ve oturduğu mesafeye göre devlet ücretsiz yakıt versin aylık
    Cevapla
  • laz 4 yıl önce Şikayet Et
    hükümet temel gıda ürünlerinde ve sebze meyvelerde üst fifat limiti uygulamalı.yoksa fırsatçılara gün goğacak
    Cevapla
  • Arda 4 yıl önce Şikayet Et
    işde devlet işde millet.hastalikda sağlıkda .vatan savunmasinda.askerin arkasinda.şehitlerinin yaninda.herzaman bir beraber.gurur duyuyorum.devletimle.milletimle.biriz beraber.her ferdini ayri seviyorum.ülkem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle