Sağlık Bakanlığı kuraları internetten canlı yayınlanacak

Sağlık Bakanlığının Kovid-19 ile mücadele kapsamında aldığı tedbir kararları genişletildi.

Sağlık Bakanlığı kuraları internetten canlı yayınlanacak
Sağlık Bakanlığı kuraları internetten canlı yayınlanacak
GİRİŞ 20.03.2020 11:30 GÜNCELLEME 20.03.2020 11:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığınca Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbir kararları doğrultusunda, devlet hizmet yükümlülüğü, açıktan atama, iller arası aile hekimliği başta olmak üzere tüm kura başvuruları e-devlet üzerinden alınacak, kura çekimleri internetten canlı yayınlanacak.

 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen Kovid-19'a yönelik çalışmalarını yürüten Koronavirüs Bilim Kurulunun da önerileri doğrultusunda, sağlıktan eğitime, çalışma hayatından ulaşıma kadar her alanda birçok tedbir kararı alındı.

Bu kapsamda alınan kararlara yenilerini ekleyen Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında, kurum tabipliğinde randevu sistemi ile hasta kabul edilmeye başlandı.

 

Kuralar, internetten canlı yayınlanacak

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını da erteleyen bakanlıkça alınan diğer önlemler kapsamında, devlet hizmet yükümlülüğü, açıktan atama, iller arası aile hekimliği başta olmak üzere tüm kuralarda ilgililerin evraklarını elden teslim etmeleri uygulaması kaldırıldı. Tüm kura başvuruları, e-devlet üzerinden alınmaya başlandı. Tüm kuraların, ilgililerin katılımı olmaksızın çekilmesi ve internet ortamında canlı yayımlanmasına karar verildi.

Bakanlık bünyesinde yıl içinde 50 bin kişi, çeşitli görevlendirmeler için kura başvurusunda bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • fethi deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    covid 19 un hala farkında değiller kendi canınızı hiçe sayıyor olsanızda başkalarının canını tehlikeye atamazsınız kul hakkı vardır lütfen ülkemizi herkezi canınızı eş dostlarınızı vb seviyorsanız çocuklarımızı ve kronik hastalarımızı ve yaşlı olan anne ve babalarımıza sahip çıkalım onları oyalayalım sokağa çıkmalarını önleyelim italya gibi olmayalım
    Cevapla
  • oğuz türkü 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlık açıklama yapacağı zaman tüm TV kanalları ORTAK YAYIN yapmalı. Millet hala dizi film derdinde!.. Özellikle yaşlı ve genç nüfus tehlikenin farkında değil!
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık Bakanımızdan istifa sonrası tekrar mesleğe dönüş için kura bekliyoruz.Saygılarımla.
    Cevapla