Altın alacaklar dikkat! Nöbet sistemi başlıyor

İzmir'de kuyumcular corona virüs önlemleri kapsamında nöbetleşe çalışma sistemine geçecek.

Altın alacaklar dikkat! Nöbet sistemi başlıyor
Altın alacaklar dikkat! Nöbet sistemi başlıyor
GİRİŞ 19.03.2020 15:52 GÜNCELLEME 19.03.2020 15:52

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kuyumcuların nöbetleşe çalışma sistemine gireceğini bildirdi.

Baransel, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde dünyada ve Türkiye'de pandemi şeklinde seyreden virüse karşı esnaf olarak yayılımı durduracak tedbirlere destek olmaları gerektiğini belirtti.

Bu kapsamda insan yoğunluğunun önüne geçmek için semtlerde çalışma saatlerinde değişikliğe gidilmesi gerektiğini aktaran Baransel, "Semtlerimizdeki kuyumcularımızın nöbetleşe çalışma sistemine geçmelerini, çalışma saatlerini 10.00-18.00 olarak düzenlemelerini, ayrıca çantacıların seyahat etmemelerini önemle tavsiye ediyoruz. Hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

KİRAZ'DA KAMUSAL ALANLAR DEZENFEKTE EDİLDİ

Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi de koronavirüs salgınına karşı il genelinde sürdürdüğü çalışmaları merkeze uzak ilçelerde de eş zamanlı sürdürüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, gelen talepler ve program doğrultusunda Bergama, Dikili, Kınık, Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Selçuk ve Çeşme ilçelerinde kamusal alanlarda dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirdi.

 

KAYNAK: AA