Tüm vatandaşlarına 1000 dolar yollayacak

ABD yönetimi 1 trilyon dolarlık koronavirüsle mücadele kapsamında her bir vatandaşına 1000 dolarlık çek yollamaya hazırlanıyor. ABD Hazine Bakanı Mnuchin eğer çabuk harekete geçmezlerse ABD'de işsizliğin yüzde 20'ye çıkabileceğini belirtti. Bu 32 milyon Amerikalının işsiz kalması anlamına geliyor

Tüm vatandaşlarına 1000 dolar yollayacak
Tüm vatandaşlarına 1000 dolar yollayacak
GİRİŞ 18.03.2020 14:58 GÜNCELLEME 18.03.2020 14:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünyanın farklı ülkelerinde hükümetler koronavirüs salgıına karşı ekonomik tedbirleri açıklarken artık gözler dünyanın en büyük ekonomisi ABD'ye çevrilmiş durumda. ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, salgının ekonomik etkilerini hafifletmeye yönelik çok önemli bir ekonomik teşvik planının bugün Senato'ya sunulacağını duyurdu.

Söz konusu ekonomik paket 1 trilyon dolarlık büyüklükte olacak. Bunun 250 milyar dolarının doğrudan vatandaşlara nakit olarak verilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mnuchin "Amerikalıların nakde ihtiyacı var ve Başkan onlara hemen nakit vermek istiyor...Yani 2 hafta içinde. Tüm Amerikalılara acil çek yollamayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABD basını söz konusu çeklerin miktarının kişi başı 1000 dolar olacağını bildirdi. Ancak şu an için bu nakit desteğinin koşulları hakkında çok fazla detay bilinmiyor.  Destek paketi kapsamında bunun yanında başta havacılık olmak üzere zordaki sektörlere mali kaynak sağlanması bekleniyor. Büyük ihtimalle geçici bir süre için bazı şirketlerin vergiden muaf tutulması da yüksek bir ihtimal.

YÜZDE 20'YE ÇIKAR

ABD Senatosu'nun karşı karşıya kalınan tehlikenin boyutu sebebiyle çok fazla uzatmadan destek paketini onaylaması bekliyor. Yine ABD basını Steven Mnuchin'in senatörleri konuyla ilgili bilgilendirirken eğer ellerini çabuk tutmazlarsa ABD'de işsizliğin yüzde 20'ye çıkabileceğini söylediğini bildirdi. 

Bu tahminin gerçekleşmesi mevcut rakamlarla ABD'de yaklaşık 32 milyon kişinin işsiz kalması anlamına geliyor. Son verilere göre ABD'de işsizlik yüzde 3.5 seviyesinde. 

32 milyonun işsiz kalacağı beklentisi ilk anda kulağa fazla gelebilir ancak ABD Seyahat Birliği sadece turizm alanındaki iş kaybının 4.5 milyonu aşabileceğini açıkladı.

YORUMLAR 8
  • Abdullah Er 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha beter etsun. diyruk fakat küresel dünyada ucu herkese dokuniy. bu kâfir abd çini, rusu, iranı batırmak, yaşlı nüfusu azaltmak için çıkardığı bu virüs başına belâ oldi.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    seçimler ne zamandı :-)
    Cevapla
  • HMD 4 yıl önce Şikayet Et
    Harcasalar nolacak daha yeni atti adam korona testini parasiz yacapacak imzayi bi test 2500 dolar olur mu nasil yapack bunca fakir. Karsiliksiz kafasina gore para basiyo herifler bu kadar bastigi para bu amerikanin sonu olacak insaallah ekonomisi bi anda tepe taklak olacak biiznillah zamani gelince.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yetersizliklerini ve halk tepkisini bastırmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Bjğkj 4 yıl önce Şikayet Et
    Karşılıksız Fazla para enflasyon demek hiper olursa kötü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle