Bakan açıkladı! Mayıs sonuna kadar uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Evde Bakım Yardımı”ndan ve engelli aylıklarından yararlanan engellilerin rapor sürelerinin bitmesi durumunda hak kaybına uğramaması için mevcut raporları Mayıs ayı sonuna kadar geçerli kabul edeceklerini duyurdu.

Bakan açıkladı! Mayıs sonuna kadar uzatıldı
Bakan açıkladı! Mayıs sonuna kadar uzatıldı
GİRİŞ 18.03.2020 13:51 GÜNCELLEME 18.03.2020 14:45
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye’yi de etkileyen yeni koronavirüse karşı alınacak tedbirler kapsamında, hem sağlık kuruluşlarını meşgul etmemek hem de vatandaşların mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak durmalarını sağlamak için önlemler aldıklarını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu tedbirleri kapsamında sağlık raporlarının SGK tarafından yapılacak ikinci bir duyuruya kadar uzatıldığını ve bu raporlara istinaden verilen ilaç ve tıbbi malzemelerin reçete yazdırmadan alınabileceğini hatırlattı.

 

Bakan Selçuk; “Evde Bakım Yardımı ile engelli aylıklarından yararlananlar süreli Engelli Sağlık Kurulu raporlarını belirli aralıklarla yenilemek durumunda. Süresi dolan raporlar nedeniyle engellilerimizin mağdur olmasını önlemek amacıyla, raporlarını Mayıs ayı sonuna kadar geçerli kabul edeceğiz.” dedi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Belirlenen süre sonunda, bu durumdaki engelli vatandaşlarımız için yeni bir bilgilendirmede bulunacağız.” hatırlatmasında da bulundu.

 

Türkiye’de 521 bin kişi engelli Evde Bakım Yardımından, 720 bin kişi de engelli aylığından faydalanıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • Abdurrahman Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı HIRSLİ, bayanlara ve Beylerine Acıyorum. Bizi İSLAMLA TANIŞTIRAN PEYGAMBERİMİZ (sav) dir. O RESUL KUR'ANı nasil YORUMLAMIŞ, Neleri emretmiş, Neleri yasaklamış ; İMANI, İlmi ve Aklı haizler DÜŞÜNMELİ. Kuran ne diyor ; ALLAH, RESULUNE ne kadar ıtibar ediyor : "ALLAH'a ve RESULUNE itaat edin. O ne emretti ise, onu yapın, O neden yasakladı ise, ondan uzak durun " buyuruyor, Allah. , "Allahı seviyorsanız, Bana tabi olun ki, Allah da Sizi SEVSİN " , de. (Ali İmran 31 ). 1000 yıllık, ULEMANIN hepsi ahmaktı ; İslamda AKIL, Nakle ve ilme ve HUKUKA dayanmalıdır,
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    80-90 yasındakı engellı,ayakta veya yatalak yasını doldurmuş vatandaslarımızın bakım paraları evlerıne teslım edılsın..Bırdefa Rapor alsınlar ondan sonra artık Rapor almasınlar bunlar cok yaslı hasyaneye gıdemezler,gencelecek hallerı yok..olumun ucunda ınsanlar bunları oraya buraya sürüklemeyelım.Bu yaşlara gelmıs kım olursa olsun 90 puan aldı kabul edelım..Bu yaştakiler için, yakınları yaslılar ıçın araç alabılsınler..artık onlar yaslı hemde cok yaslı..gencelecek hallerı yok..ıstersen aşının en iyisinı yapalım farketmez..Bakanımız not edın ona gore kanun cıkarın.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan esnaf bağkur 1000tl .zaten ödeyemiyor bu salgindan dolayı işler felaket düştü .esnafın bağkur pirim 3ay iptal edilsin
    Cevapla
  • Erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    İşten çırılanlar neyapacak bizimde düşünseler
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    hocam sen sus genel tatil verilmeli... sayın bakan . en az kuluşka süresi kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle