Gözler Ankara'da: Koronavirüse karşı tedbir paketi gelecek

Koronavirüs salgınına karşı ulusal bir mücadele veren Türkiye'nin gözü yarın Beştepe'de yapılacak kritik toplantıda olacak.

Gözler Ankara'da: Koronavirüse karşı tedbir paketi gelecek
Gözler Ankara'da: Koronavirüse karşı tedbir paketi gelecek
GİRİŞ 17.03.2020 11:25 GÜNCELLEME 17.03.2020 11:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda koronavirüs nedeniyle üretim ve istihdamın sekteye uğramaması adına atılacak tedbir paketleri açıklanacak. Bilindiği üzere, yeni genelgeyle birlikte sinema, kafeterya, kahvehane, düğün salonu ve nargile salonlarının kapatılmasına yönelik bir karar alındı. Sektör temsilcileri, ödeme güçlüğü yaşanan alanlara yönelik acil dokunuş sağlayacak tedbir paketlerinin açıklanmasını bekliyor.

Çin'de ortaya çıkarak Avrupa merkezli küresel bir salgın haline gelen koronavirüsün Türkiye'de görülen vaka sayısı 47 oldu.

11 Mart'ta ilk vakanın görülmesinin ardından Türkiye salgını önlemek için olağanüstü tedbirler aldı. İlk aşamada eğitime ara verildi, vatandaşlara kalabalık alanlarda bulunmamaları için uyarılarda bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında bar ve gece kulüpleri, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurma kararı aldı.

Koronavirüs salgınına karşı ulusal bir mücadele veren Türkiye'nin gözü yarın Ankara'da yapılacak kritik koronavirüs zirvesinde olacak.

NELER AÇIKLANACAK?

Öncelikle üretimin ve istihdamın sekteye uğramaması için neler yapılabileceği konusunda tedbir paketlerinin açıklanması bekleniyor.

Atılacak adımların iş gücü piyasasının korunması ve piyasaların likiditeye erişimine ilgili aksaklık olmaması yönünde olacağı ifade ediliyor.

Sektör temsilcileri özellikle mekanların kapatılmasının ardından ödeme güçlüğü yaşanan alanlara yönelik acil dokunuş sağlayacak tedbir paketlerinin açıklanmasını bekliyor.

BORÇLAR ERTELENEBİLİR

Bu kapsamda alınacak tedbirler arasında vergi ve prim borçlarının ertelenmesi, kredi borçlarına vade ötelemesi olabilir. Turizm sektör temsilcilerine özel bir teşvik paketinin açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR 6
  • Mete TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Vergi ve prim borçlarının ertelenmesi ve çalışanların dönüşümlü olarak işe gitmeleri bence iyi olur. Dışarıda ne kadar az insan olursa bu illet o kadar başkalarına az bulaşır.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkma yasağı gelse 15 gün şu virüs illetinin etkisi geçene kadar
    Cevapla
  • Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    virus illetinin 2020 senesininsonuna kadar surmesi bekleniyor. artık su sokaga çıkma yasağını dillendirmeyin artık. 15 günde silinip gidecekmi virus? sosyalmedyadan herkese pompalanıyor bu sokaga cikma yasağı...
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Resmi kurumların 3/2 si boş ne kadar engelli kronik hastalar ve ilkokulda çocuğu olan anneler varsa gittiler kuramlarda tek tük memur var komple 2 hafta kapatılsın kurumlar. Virüsün etkisi geçene kadar.
    Cevapla
  • Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    2020 seneisinin sonuna kadar devam etmesi bekleniyor... normal hayatatınıza dönün artık
    Cevapla
  • Kadir karakus 4 yıl önce Şikayet Et
    Borclar ertelensinde borsadaki adaletsizce zarar yaptiranlar nolcak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle