Sosyal medyada söylenti yayıldı! Kına satışları bir anda arttı

Sosyal medyada korona virüsüne karşı kınanın elleri dezenfekte ettiği söylentisi vatandaşların kınaya olan talebini arttırdı. Aktar Orhun Özfidancı, "Kınayı ele yaktıktan sonra kınanın bu virüsün önüne geçebileceğine inanıyorlar. Sosyal medyada birkaç tana görsel paylaşılmış kınayla ilgili bize de gönderdiler. Bu kadar peş peşe kına satamazdık. Kolonya gibi kınanın satışı da arttı" dedi.

Sosyal medyada söylenti yayıldı! Kına satışları bir anda arttı
Sosyal medyada söylenti yayıldı! Kına satışları bir anda arttı
GİRİŞ 15.03.2020 17:29 GÜNCELLEME 15.03.2020 17:29
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Türkiye’de korona virüsünün görülmesinin ardından vatandaşların virüse karşı çözüm arayışları her geçen gün farklılık gösteriyor.

 

 

Sosyal medya kullanıcıları tarafından koronavirüsüne karşı kınanın elleri dezenfekte ettiği söylentisinin yayılması kınaya olan ilgiyi arttırdı. Öte yandan, korona virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, alternatif tıp olan aktarlara akın etti.

KOLONYA GİBİ KINANIN SATIŞI DA ARTTI

 

 

Koronavirüsü karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşların aktarları tercih ettiğini belirten aktar Orhun Özfidancı, şu şekilde açıklamada bulundu:

"Koronavirüsün herhangi bir tedavisi olmadığı için kişinin bağışıklık sisteminin kuvvetli olması gerekiyor. Genel olarak bağışıklık sistemini arttıracak ürünler alınmakta. Zencefil, çörek otu, zerdeçal, ada çayı, ıhlamur satışı arttı. Son zamanlarda kulağımıza da gelen, müşterilerden de öğrendiğimiz, kınayla ilgili birkaç söylenti var. Ne kadar doğrudur bilemiyoruz ama eliniz kirliyken gözünüze ve yüzünüze sürmeyin, elinizi yıkayın talimatından sonra kişiler kınaya yöneldi. Kınayı ele yaktıktan sonra kınanın bu virüsün önüne geçebileceğine inanıyorlar. Sosyal medyada birkaç tana görsel paylaşılmış kınayla ilgili bize de gönderdiler. Biz tabi ihtimal vermiyoruz. Çünkü elin üzerine yakılan bir kına. El temizliğine bir etkisi yok. Bir etken madde değil. Kına satışları arttı. Bu kadar peş peşe kına satamazdık. Kolonya gibi kınanın satışı da arttı."

Vatandaşlar da virüslere karşı bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için aktarları tercih ettiklerini söylediler.

YORUMLAR 59
  • Esma 4 yıl önce Şikayet Et
    Babannem yaralar nıkrop kapmasın dıye kına koyardı. Ve herhangi bir sorun gozukmezdi..içinde antıbakterıyel özellık vardır..saçlara ıyı geldığı ..lakın bu kına ile olacaj iş değil..valla bu corona ıle sunu anladık mıllet daha önce el yıkamıyormus sanırım ..ellerımı yıkıyorum dıyen oluyor ..yahu zaten o eli günde 7kere yıkaman şart..neyse ya ..koyun elinize bir kına ne olcakkı
    Cevapla
  • Demirbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette keriz bitmiyor yahu arkadaş bunu kolanyada yaptilar makarnada yaptilar temizlik urunlerinde yaptilar hepsini yediniz 2 bakan cikip durumu izah etti inanmayin diye halaaa devam ediyorsunuz . Müstehak sizin gibilere cani kiymetli dunya bagimlisi kafasiz insanlar.
    Cevapla
  • GERÇEKLER 4 yıl önce Şikayet Et
    HURAFELER TOPLUMU Olduk
    Cevapla
  • EROL AKBULUT 4 yıl önce Şikayet Et
    Hastalık metal ve plastik kaşıklarda ahşaba (odun kaşığa) nazaran daha çok. Ahşap kaşık satımında da yakında yakında patlama olur.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey insanoğlu Allah'tan korkun ve ona hakkı ile kul olmaya çalışın.Allah C.C. bu virüsü dilediğine bulaştırır dilediğinden de uzaklaştırır. Bunu engelleyebilecek başka bir güç yoktur.Tedbir bizden takdir Allah'tandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle