Virüs korkusu talebi arttırdı!

Mardin’de yetişen ve yağından elde edilen doğal sıvı ile üretilen bıttım sabunu dezenfektan özelliği ile corona virüs salgını nedeniyle büyük talep görmeye başladı.

Virüs korkusu talebi arttırdı!
Virüs korkusu talebi arttırdı!
GİRİŞ 14.03.2020 17:10 GÜNCELLEME 14.03.2020 17:10
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dünya çapında yayılan ve Türkiye’de de görülen corona virüs, temizlik ürünleri ve dezenfektan maddelere olan ilgiyi artırdı. Uzmanların özelikle sabun ile bol su ile el ve yüzün yıkanması gerektiğini vurgulamasının ardından doğal sabunlara ve kolonyaya ilgiyi artırdı. Mardin’in Artuklu ilçesinde sabun ve kolonya üreticisi olan Şehmus Özdener, corona virüs nedeniyle ihtiyaca cevap vermek için yoğun çaba sarf ediyor.

"BITTIM SABUNUNUN DEZENFEKTAN ÖZELLİĞİ VAR"

Sabuna talebin çok olduğunu anlatan Özdener, “Bu günlerde aşırı talep var. Daha doğrusu bu corona virüs'ü sonrasında ciddi talep oluştu. Gelen müşterilerin birçoğu artık sabun almaya başladı. İhtiyaca cevap verebiliyoruz. Ama esasında biraz hazırlıksız yakalandık. Talebe cevap vermek için stoklarımızı çoğalttık. Bıttım, defne, badem, lavanta, arap sabunu, zeytinyağı sabunu, kekik sabunu gibi özellikle ve gribal enfeksiyonlara ve virüslere karşı etkileyici özelliği vardır” dedi.

Ürettikleri sabunun doğal olduğu anlatan Özdener, bıttım sabunu hakkında bilgiler verdi. Özdener, “Bıttım sabunu temizleme gücünü daha çok artırmaktadır ve yan etkisi yoktur. Sabunun yanında ayrıca nergis, safran ve bıttım karışımından yaptığımız kolonya dezenfekte özeliği ile grip ve nezleye karşı etkilidir. Ellerdeki mikrobu öldürüyor. Vatandaşa özellikle sabun kullanmalarını tavsiye ediyorum. Faydasını göreceklerdir” diye konuştu.

"BİZ RANT PEŞİNDE DEĞİLİZ"

Corona virüsü'nün Türkiye’de görülmesinin ardından piyasada kolonya bulmak neredeyse imkansız hale geldiğini ifade eden Özdener, “Biz rant peşinde değiliz. öncelikle sağlık diyoruz. Bizim insanımızın sağlığı her şeyden önce gelir biz hijyen ve sağlık için elimizden geleni yapıyoruz. Ekibimizle gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerine sipariş gönderiyoruz. Yurt dışından talep geliyor. Fakat biz önceliği kendi ülkemize veriyoruz. Bunun kurumlarımıza böyle bir yardım kampanyası düzenledik” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 14
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu vesile ile ellerini yikamayan sabunlamayan pis mikrop saçan insanlar artik el yuz yikamayi, aksirirken tiksirirken agzini burnunu kapatmayi vs gibi daha pek cok toplumsal hijyen kurallarini öğrenip uygulamak zorunda kalacak; bu da olayin iyi tarafi butun dünya icin hemde.
    Cevapla
  • Kayılar... 4 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna dememişler, ''Bir nusubet bin nasihattan iyidir'' diye.
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes reklam pesinde!sabunlarin hepsi iyi kullanana tabiki
    Cevapla
  • AYAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bıttım yağının kilosu kaç para bilen var mı? bıtım yağı yok denecek kadar az ve pıhalı ilgililerin bilgisine...
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Zenginler alir kardes sana niye dert zenginden cok nevar
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes rant peşinde değiliz diyor ama pazarcı bile yeşil soğanı korona ilacı diye satmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde bir günde ortalama 300 kişi sigara ve sigaranın neden olduğu hastalıklar nedeniyle ölüyor. Ama milletimiz bu kadar panik olmuyor. Virüs değil oluşturulan panik havası bize zarar verecek.
    Cevapla
  • ghjfx 4 yıl önce Şikayet Et
    ne yani rahat mi olsunlar
    Cevapla
  • Yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sigara varken yaşlı babam risk altında değil çünkü içmiyor. Ama bu virüs varken risk altında, dışarıya çıkmaya çekiniyor. Tedbirli olmak lazım sana bulaşıp senden başkalarına bulaşması üzüntü verir insana.
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sigara içen kendini öldürüyor, biliyor zaten zararlı olduğunu. Alkol de öyle. İkisi hiç karşılaştırılabilir mi !!!
    Cevapla
  • Hadi ya 4 yıl önce Şikayet Et
    İyide sigara içeni öldürüyor, virüs herkesi, ben bakkala gidip bana bi kısa light corona ver demedim ki
    Cevapla
  • Talha 4 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlara bulaşırsa bu ne olur hiç düşündün mü?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle