Fiyat artışlarına yönelik denetimler başladı

Eyüpsultan’da yeni tip korona virüsü (Covid-19) nedeniyle kolonya ve dezenfektan fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarına yönelik 60 eczane ve ecza deposu denetlendi.

Fiyat artışlarına yönelik denetimler başladı
Fiyat artışlarına yönelik denetimler başladı
GİRİŞ 13.03.2020 14:09 GÜNCELLEME 13.03.2020 14:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğünden alınan talimatla Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında, haksız ticari uygulamaların önüne geçilebilmesi ve tespiti amacıyla Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetim gerçekleştirdi. Eyüpsultan’da hizmet veren eczaneler ve ecza depoları denetlendi. Özellikle maske ve kolonya fiyatlarındaki değişiklikler denetlenerek vatandaşın mağdur edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

 

Denetim yapılan işletmelerin evrakları incelenmek üzere Ticaret Bakanlığına gönderildi. Bakanlıkça fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere ceza kesiliyor. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Eyüpsultan genelindeki eczane ve ecza depolarının denetlenmeye devam edeceğini ifade etti. Zabıta Müdürlüğünün yaptığı denetimleri gören vatandaşlar yapılan denetimlerden memnun kaldıklarını söyledi. Vatandaşlar fahiş fiyat artışı yaptığını düşündüğü esnafı Alo 175 Tüketici Danışma Hattını arayarak ihbar edebilir.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • YORUMCU 4 yıl önce Şikayet Et
    sonuççç ?
    Cevapla
  • Kagan 4 yıl önce Şikayet Et
    medikal malzeme satanların gizli depolarına bakın. milyonlarca adet maske stoklanmış. bir maskenin toptan fiyatı 2.80 tl. 1 kutu (50li) 140 tl ye geliyor. Bunu sıradan bir vatandaş olarak biliyorken devletin kurumları mı bilmeyecek. Bu 1 kutu maske 2 ay önce 20 tlydi. 1lt Kolonya 10tl 15 tl arasındayken simdi 50 tl. bunu devlet marketi eczaneyi denetleyerek degil toptancıların ureticilerin kestiği faturaya bakarak denetleyecek.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Esasında bu işin çok basit yolu var 2 ay boyunca ticaretimizi gemilerle yapacağız, kapıları tamamen kapatacağız. Yurtdışına gidenlere ise 2 ay boyunca türkiye'ye gelme diye taahütname imzalatacağız. Yurtdışından hiçbir kimsenin ülkeye girişine izin vermeyeceğiz. Liman ve gümrükleri karantina altına alınacak, Liman ve gümrük çalışanları 2 ay boyunca hiçkimse ile görüştürülmeyecek. Gümrüklerde hijyen ve dezenfekteye önem verilerek sıkı bir denetim altına alınacak, böylelikle ülkemizi bu salgın hastalıktan koruduğumuz gibi ticaretimizde de herhangi bir aksaklığa izin verilmemiş olur, turizmde 3-5 milyar dolar kayıp olur, varsın olsun.
    Cevapla