Dükkanda 5, internette 7 kat arttı
Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından talep patlaması yaşayan ürünlerin başında kolonya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının ardından dün onlarca kişi kolonyacıların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yaşanan talep yoğunluğu sonrası asırlık kolonya üreticisi Eyüp Sabri Tuncer'in dükkan satışları 5 kat, internet üzerinden satışları ise 7 kat arttı.
Kovid-19 nedeniyle insanların daha yüksek gramajlı ürünlere yöneldiğine işaret eden Eyüp Sabri Tuncer Kozmetik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer,
"Marketler daha fazla satılan ürünlere ağırlık veriyordu. Üretimlerimiz devam ediyor ancak daha çok insana ulaşsın diye büyük ambalaj yerine 200 ve 400 mililitrelik ambalajlarda üretim yapıyoruz. İnsanlar 5 litre kolonya almak istiyor ancak biz ürünü daha çok insana verelim istiyoruz." diye konuştu.
Ellerindeki stokları da piyasaya sürdüklerini belirten Tuncer, bekleyip para kazanma politikası yürütmediklerini vurguladı.
Tuncer, "Biz 100 yıldır ülkeye hizmet eden bir firmayız, gelip geçici dönemlerden istifade etmemiz söz konusu olamaz." ifadesini kullandı.
DÜKKANDA 5, İNTERNETTE 7 KAT ARTTI
Tuncer, internetten satışlarda fiyatların yüksek uygulandığına dikkati çekerek, burada üretici firmaların kabahati olmadığını söyledi. Eyüp Sabri Tuncer mağazalarına talebin 5 kat, internet sitesi üzerinden satışlara talebin de 7 kat arttığını dile getiren Tuncer, "Raflarda ve depolarımızda mal var. Bunlar atlatılacaktır, insanımız panik yapmasın." dedi.
Dünya piyasasında alkolün yetersiz olduğunu belirten Tuncer, şunları kaydetti:
"Biz de sıkıntı yaşıyoruz. Bu yokluk, fiyatın yükselmesini neden oluyor. Alkol de petrol gibi borsada işlem gören bir üründür. Talep artınca borsadaki rakamlar da arttı. Bugün sabah tonu 700 dolar olan ürün bin 700 dolara çıktı ancak bizim fiyatlarımızda kesinlikle değişiklik yok. 'Kolonyacılar vurgun yapıyor' diye haberler çıkıyor ancak bırakın son 2 günü, 1 yıldır fiyatlarımızda artış yok. Ham maddede yüzde 120'nin üzerinde fiyat atışı olduğu halde 1 yıldır zam yapmadık. Şu anda yaptığımız üretimi ticari bir faaliyet olarak görmüyoruz, fırsat olarak da görmüyoruz. Maliyet hesabı yapmadan mal üretiyoruz. Elimizde olan alkole göre üretim yapıyoruz."
-
başkan44 4 yıl önce Şikayet Etbirilerinin virüsün ne anlama geldiğini anlatması lazım bu toplumaBeğen Toplam 1 beğeni
-
uquraslan 4 yıl önce Şikayet Etlafa gelince aslan kesilen milletim, bu hareketler bize yakışmıyor,Beğen Toplam 2 beğeni
-
Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet EtAl sana virüsün güngörmemiş yan etkileri.Beğen Toplam 1 beğeni
-
mehmet 4 yıl önce Şikayet Etbayramda bile bu kadar kullanmadınız. ne korkak bir millet haline geldik. e tabi müslümanlık bitti. güzel ülkemde.Beğen Toplam 3 beğeni