Koronavirüs Türkiye'ye yaradı! İlk teklif Japonya'dan geldi

Küresel boyutta etkisini gösteren koronavirüs salgınından şu ana kadar kendisini korumayı başaran Türkiye, bu sayede ticaretini de geliştirme fırsatını elinde bulunduruyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin işlenmiş gıdada ciddi potansiyel barındırdığına dikkat çekerek, “Bunu dünya pazarlarına mutlaka pazarlayabiliyor olmamız lazım” dedi.

Koronavirüs Türkiye'ye yaradı! İlk teklif Japonya'dan geldi
Koronavirüs Türkiye'ye yaradı! İlk teklif Japonya'dan geldi
GİRİŞ 09.03.2020 10:59 GÜNCELLEME 09.03.2020 10:59
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Uzun süredir dünya gündeminin en önemli konuları arasında yer alan ve etki alanını her geçen gün genişleten yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ülkeleri tarımdan turizme her alanda olumsuz etkiliyor. Şu ana kadar dünya üzerinde hastalıktan etkilenmeyen sayılı ülkelerden olan Türkiye'nin işlenmiş gıdada ciddi potansiyel barındırdığına dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bunu dünya pazarlarına mutlaka pazarlayabiliyor olmamız lazım” dedi. Pazarlama konusunu önemsediklerini dile getiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı'nda konuşan Pakdemirli, Türkiye'nin önemli kesişim yollarının ve hava ulaşım koridorlarının ortasında olduğunu bildirdi.

 

 

İLK TALEP JAPONYA’DAN GELDİ

Pakdemirli sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün itibarıyla ne yazık ki dünyada Kovid-19 ile ilgili bir pandemi var. Türkiye olarak işlenmiş gıdada ciddi potansiyel barındırıyoruz. Bunu dünya pazarlarına mutlaka pazarlayabiliyor olmamız lazım. Yanıma Japonya'dan gelen biri, 'Böyle taleplerimiz olsa ne yaparız, Çin ile alışverişimiz bir miktar azalabilir, Türkiye burada destek olabilir mi?' dedi. Biz de 'Tabii ki her zaman desteğe hazırız' dedik.”

 

 

LİSANSLI DEPOCULUK GELİŞİYOR

Gerçekleşen organizasyonda lisanslı depoculuk alanındaki gelişimi özetleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise, “Şu anda 183 firma lisans için izin almış, 91'i halihazırda aktif durumda. Lisanslı depo kapasitemizi 4,8 milyon tona çıkardık, hedefimiz 10 milyon tona çıkarmak” dedi. İhracat rekorlarında ticaret borsalarının katkısının da büyük olduğunu söyleyen Pekcan, teknolojik gelişime son derece önem verdiklerine de değindi. Pekcan, "Sanal Ticaret Akademisi"ni de başlattıklarını hatırlatarak, kurgulanan ve hayata geçirilen internet sitesinde ticaretin her aşamasını kapsayan yoğun bilgi olduğunu ifade etti.

ÖLÇEK EKONOMİSİNE GEÇMELİYİZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, atıl durumdaki hazine ve şahıs arazilerinin arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılması gerektiğini belirterek, “Ölçek ekonomisine geçmeliyiz. Zira bu devirde ayakta kalmak istiyorsan, çok üretecek, çok alacak, çok satacaksın. Bu devrin kuralı bu” dedi. Hisarcıklıoğlu, ayrıca tarımda ve hayvancılıkta girdi maliyetlerini düşürmek için mutlaka birlikte üretim modeli uygulanması gerektiğine işaret ederek, sözleşmeli üretim modelinin yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR 30
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    küresel güç korona vay vay vay, mikroba çaresiz kaldılar,
    Cevapla
  • kurtoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede muhalefet sorunu olmasın ülkemiz Rusyayıda geçer Amerikayıda
    Cevapla
  • Demo 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok komik Türkiye de problem muhalefetin olmaması
    Cevapla
  • Ümmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın
    Cevapla
  • Şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    İlaç için çare bulun. Kontrol edilsin. Eğitim mi ceza mı? Her neyse..
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem rejim çaresiz kaldı neden Moskova anlaşmasında bir adım geri atmadı, girdiği bir köyden bile geri çıkmadı, üstelik M4'ü de sağlı sollu altışar km Ruslara açtık. Sanki sahada Esad değil de biz sıkışmışız gibi bir anlaşma oldu.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence kafanızı çok yormayın devlet yapacağını yaptı yapıyorda. Devlet planlamasını 20-30-40-50 yıllar için yapar biz vatandaş olarak sadece günü takip ediyoruz.
    Cevapla
  • Sinop lu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün stoklarımızı satın Türk insanına birşey kalmasın yarın bize lazım olmaz Dolarları ve Euroları altını petrolü yeriz satın satın ne varsa satın bize yarasın
    Cevapla
  • alonegreywolf 4 yıl önce Şikayet Et
    Yürü git
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle