Emeklilere promosyon uyarısı! Ağır şartlar içeriyor

SGK ile Ziraat Bankası arasındaki promosyon artışını olumlu bulmakla birlikte yeterli görmeyen Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) özel bankalardan beklentileri karşılayacak promosyonu şartsız belirlemesini istiyor. Bankaların daha önce de dile getirdikleri çağrıya kulak verip cazip promosyon tekliflerinde bulunduğuna dikkati çeken TÜED "kulağa hoş gelen ama ağır şartlar içeren taleplere karşı uyanık olunmalı" dedi.

Emeklilere promosyon uyarısı! Ağır şartlar içeriyor
Emeklilere promosyon uyarısı! Ağır şartlar içeriyor
GİRİŞ 08.03.2020 15:11 GÜNCELLEME 08.03.2020 15:27
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

TÜED Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Kazım Ergün başkanlığında, "emeklilere banka promosyonu" gündemiyle dün Ankara'da toplandı. Geçen hafta SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle belirlenen yeni banka promosyon rakamlarının etraflıca görüşüldüğü toplantının sonuç bildirisinde, yeni dönem için belirlenen banka promosyonu rakamlarının beklentilerin altında olduğu belirtildi.

 

 

Bildirgede, şu ifadelere yer verildi:

"Kademeli olarak 500-625-750 lira olarak belirlenen yeni promosyon rakamlarını olumlu bulmakla birlikte yeterli görmüyoruz. Gerçekçi bir promosyon rakamının belirlenmesi için derneğimizin de temsil edildiği bir komisyon kurulmalı ve ilgili tüm taraflar masada olmalıdır. Hükümetimiz bu konuda önderlik yapmalı ve çalışanlara yapılan ödemeler de esas alınarak emeklilerimize hak ettikleri promosyon ödenmelidir. Ziraat Bankası da dahil bütün bankalar tekliflerini sunmalı ve beklentileri karşılayacak bir promosyon kararı alınmalıdır."

 

 

AĞIR ŞARTLARI OLAN TALEPLERE KARŞI UYANIK OLUNMALI

TÜED Genel Başkan Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilerin banka promosyonu hakkına sahip olmasının, yürüttükleri mücadelenin sonucu olduğunu söyledi.

Birçok özel bankanın, daha önce de dile getirdikleri çağrıya kulak verip cazip promosyon tekliflerinde bulunduğuna dikkati çeken Ergün, "Emeklilerimiz kulağa hoş gelen ama ağır şartlar içeren taleplere karşı uyanık olsunlar. Verilecek promosyon miktarı kadar hak etme şartlarını da dikkatlice incelesinler. Bazı özel bankaların promosyon teklifleri yüksek ama hem çok ağır şartlar içeriyor hem de çok karmaşık. Bankaların emeklilerimize şartsız, anlaşılır ve yüksek tekliflerde bulunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • Ahmet bekar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu benim hakkımı vermiyor lar neyimis benim takip borcum var mıs ondan vermiyor
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    En az bin TL olmalıydı
    Cevapla
  • Yılmaz ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    Promosyon Helal Deyil Fetvasi Bizat duydum. En iyi yolu fakir veya hayir kurumlara vermek Verdiğin ne sadaka ne hayra gider elinde çıkarmak En Dogru yol
    Cevapla
  • Hüseyin çetin 4 yıl önce Şikayet Et
    Radar cezası olarak kullanıyorum
    Cevapla
  • zararsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçen dönemde promosyon sözleşmesinde imzaladığımız anlaşma kaç sayfa idi? Bunca yazı her halde iyi şeyler içermiyordu. Bu SGK denen muhterem veya emekli dernekleri bir sözleşme metni üzerinde bankalarla anlaşma sağlayamaz mı? Okumaya kalksak günler sürer. Okusak da uzmanlık isteyen ağır dilini ve içeriğini anlamayız. Yatın yatın! Böylesi daha rahat. biz okumadan imzalarız.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamu çalışanlarının hepsi bankalardan promosyon almaktadır peki buna ne diyeceksiniz
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemde 5000 -6000 arası sliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle