40 milyar TL'yi aştı işe 5 bin kişi alacak

BİM, geçen yılı 40 milyar TL’lik ciroyla geride bırakırken, 2020 yılı için 1 milyar TL yatırım ve 5 bin kişiyi istihdam etme hedefi koydu. Firma yurtdışında da büyümesini sürdürüyor

40 milyar TL'yi aştı işe 5 bin kişi alacak
40 milyar TL'yi aştı işe 5 bin kişi alacak
GİRİŞ 06.03.2020 09:03 GÜNCELLEME 06.03.2020 09:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türk perakende sektörünün önde gelen markalarından olan BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 24 oranında büyüyerek 40 milyar TL ciro elde ettiğini açıkladı. Marka, 2020 yılı için de önemli hedefler belirledi.

 

BİM’den yapılan açıklamaya göre, şirketin net kâr oranı yüzde 3.0 olarak gerçekleşti. Vergi ve sosyal güvenlik ödemeleri olarak kamuya toplam 2 milyar TL civarında katkı sağlandı.

8.348 mağazası var

 

Geçen yılın sonu itibari ile BİM’in Türkiye’de ve yurt dışında toplam mağaza sayısı 8 bin 348’e ulaştı. Bunların 93’ü farklı bir konseptle açılan FİLE mağazalarından oluşuyor. 2019 yılında 3 bin 785 kişiye yeni iş olanağı sağlayan BİM toplam istihdamını konsolide bazda 51 bin 765 kişiye çıkarttı. Market zinciri, geçen yıl Fas’ta 55, Mısır’da ise 20 yeni mağaza açtı. Böylece yılı Fas’ta 497, Mısır’da ise 320 mağaza ile kapattı. BİM, bu iki ülkede toplam 4 bin 700 çalışan istihdam ediyor. BİM’in telekom sektöründeki faaliyetlerini yürüten BİMCELL ise geçen yıl 400 bin yeni abone kazanarak toplam abone sayısını 2 milyonun üzerine çıkarttı. BİM, 2020 yılı hedeflerini ise ‘5 bin kişiyi istihdam ve 1 milyar TL yatırım’ şeklinde açıkladı.

BİM mağazalarının tasarımı da yenileniyor. Ürünleri ön plana çıkaran modern çizgilerin kullanıldığı yeni tasarım halihazırda bazı mağazalarda tamamlandı

Dünyada ilk 200’e girdi

BİM, dünyanın en hızlı büyüyen perakende şirketleri arasında da yer aldı. Market zinciri, Deloitte tarafından hazırlanan ‘Perakendenin Küresel Gücü 2020’ raporuna göre, 2013-2018 yılları arasında yüzde 22.2’lik büyüme elde ederek dünyadaki ilk 250 perakende şirketi içerisinde 157’nci sırada yer almayı başardı.

Performansımız sürecek

Mali sonuçlarla ilgili BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Günde 5 milyon tüketiciye yüksek kaliteyi en uygun fiyatlarla sunan, 50 bini aşkın insana istihdam sağlayan, küçük ve orta ölçekli 500’ü aşkın tedarikçiden ürün alarak onları destekleyen BİM, sadece perakende sektörünün lideri değil, ülke ekonomisi için yüksek katma değer ortaya koyan, enflasyon ve işsizlikle mücadeleyi destekleyen bir kurumdur.

2019 yılı sonuçlarımız güçlü performans gösterdiğimiz ve ülkemiz için değer ürettiğimiz bir yılı geride bıraktığımızı açıkça ortaya koyuyor. Bu yıl da performansımızı daha güçlü bir şekilde sürdürmeye kararlıyız.”

YORUMLAR 6
  • Seyfi 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel ciro yapmış da, sarımsağı bile çinden getiriyorlar, bakliyatlar da çeşitli ülkelerden, dahası da vardır bilmediğim. Biraz yerli üreticiye destek verin...
    Cevapla
  • Mustafa toprak 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin ürettiği bakliyat tüketimin yarısını bile karşı LAmiyor, dışardan geliyor bakliyat yeni mi duydunuz.
    Cevapla
  • çnra 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı zamanda sosyal ve toplumsal huzursuzluk çıkarma peşinde olanlara karşıda emniyet subabı işlevi var. Halkı insafsızların eline düşürmediği için de ayrıca teşekkürler.
    Cevapla
  • Melih 4 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon ile mücadele ediyorlarmis Hadi oradan Bizzat enflasyonu uretip Onun üzerinden semirenlersiniz Kan emiciler... Enflasyon fakirden zengine sürekli sermaye transferidir. Başka bir şey değil.
    Cevapla
  • karabatak 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim Yeğenim 4 ( dört ) tane diploma sahibi BİM Markette çalıştı mağaza sorumlusu oldu daha sonra altına araç verildi hesap işleri vs. işlerini yaptı daha daha yükselecekti başka ile tayini çıktı daha sonra iş hakkı fesh edildi. Yeğenim veya pek çok kişiyi işten çıkartıldı Tazminatı verip ayırdılar Sürekli düşük maaşlı personel almak için çabalanıyor. Yeğenime 7-7,5 bin tl maaş verildiğini duyuyordum lakin pek çok canı yaktılar Bunların 5 bin kişiyi işe alması değl haksız yere işten çıkartılanların vebalini ödemesi lazım Benim yazdığım bir il başka illerdede böyle olayları varsa yazık
    Cevapla
  • vatan millet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu firma ve benzerlerinin yabancılara satışı engellenmeli aksi takdirde bakkallar ve manavlarimizi kaybetmekle kalmaz her alisverisimizin karını dışarısı ile paylaşmış oluruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle